Антоний: Има атака срещу Митрополията от лица, които използват нейни имоти

Според митрополита не липсва и чисто политически елемент

OFFNews Последна промяна на 24 март 2018 в 10:44 3605 0

Софийската Света митрополия ще влезе в разговори с фирмата на Гинка Върбакова за финализиране или отхвърляне на сделката за отдаване под наем на голям имот на пл. „Света Неделя”, заяви Западно и средноевропейския митрополит Антоний по бТВ. 

Той призна, че условията по предварителния договор, изтекъл в медиите, са „видимо неизгодни”. „След така изнесената информация трябва да се срещнат двете страни на договора. Той няма не запазва интересите на Софийската света митрополия в този си вид”, подчерта Антоний.

Той отказа да коментира защо в документа от края на 2016 г. условията са били заложени по този начин, като допълни, че няма представа какво е състоянието на сградата, която ще бъде наета. 

Упълномощен да сключи договора е съпругът на Гинка Върбакова (която пък купува ЧЕЗ-България). Фирмата не е влязла във владение, подчерта духовникът. Не е ясно дали при разваляне на предварителния договор с нея ще се плащат неустойки.

Според Антоний в случая говорим и за „индиректна атака” срещу митрополията – от „лица, които използват имоти на митрополията”, но и „чисто политически елемент не липсва”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови