Amusnet Interactive с подкрепа за образованието в Северозапада

IT компанията дари 374 таблета на местните училища през 2022 г.

OFFNews 01 ноември 2022 в 13:57 937 0

Amusnet Interactive

Снимка OFFNews

Кметът на Монтана Златко Желев прие дарението на Amusnet Interactive

Българската софтуерна компания Amusnet Interactive дари 100 таблета на 10 училища в община Монтана по повод 1 ноември – Денят на народните будители. Устройствата са разпредлени между училища в град Монтана, село Смоляновци и село Габровница.

Компанията направи поредица от три дарения към училищата в северозападния регион, за да спомогне провеждането на учебни занятия чрез модерни технологии. Първите две дарения бяха насочени към училища във Видин и Враца.

„Радвам се, че днес сме точно в Монтана по повод 1 ноември - Денят на народните будители. Вярваме, технологиите са важна част от образователния процес в 21 век и това е причината да направим тази поредица от дарения. Сигурни сме, че освен да направят учебните занятия по-лесни, технологиите биха могли да повишат ангажираността на децата.“ сподели Лилия Чаталбашева, директор „Маркетинг и комуникации“ в Amusnet Interactive.

Дарението бе направено в присъствието на кмета на община Монтана – г-н Златко Живков и други представители на общината.

„Това дарение е ценно както за децата, така и за учителите и безспорно ще подобри процеса по обучение“ , сподели кметът на община Монтана.

Таблетите ще бъдат използвани от учители и ученици в обучителния процес, като най-много таблети са предоставени на деца от социално слаби семейства с цел да бъде осигурен равен достъп до образованието, уточниха от община Монтана.

Amusnet Interactive създава онлайн софтуерни и игрални решения от ново поколение. Компанията развива портфолио от над 200 игри на различни теми. Игровото съдържание, разработено от компанията, е налично в уеб страниците на над 750 оператори в целия свят. Централният офис на компанията е базиран в София, България, а екипът наброява над 500 служители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!