Quantcast

Фандъкова не разреши провеждането на Луковмарш

Владислава Тричкова Последна промяна на 12 февруари 2015 в 12:06 8084 14

Луковмарш през 2013 година

Столичният кмет Йорданка Фандъкова няма да съгласува провеждането на Луковмарш, тъй като е получила информация, че може да бъде нарушен общественият ред в столицата.

Това означава, че няма разрешение за провеждането на шествието, което е насрочено за 14 февруари, обясниха от Столична община за OFFNews.

Фандъкова обясни, че ще могат единствено да бъдат поднесени цветя на паметната плоча, поставена на къщата на ул. „Тракия", в която ген. Луков е живял.

"На основание на получени писма от МВР, СДВР, Главна прокуратура и ДАНС, съм изготвила уведомление, че не съгласувам провеждането на факелно шествие на това мероприятие", каза по време на днешното заседание на Столичния общински съвет Фандъкова.

„Заявлението, което получихме за провеждането на Луковмарш, както колегите от БСП, така и всички останали отлично познавате закона. За митингите и манифестациите, знаете, че режимът е уведомителен. На база на полученото уведомление и получени писма, поисках становища от компетентните органи и получих писма от МВР, СДВР, Главна прокуратура и ДАНС, за това, че мероприятието крие риск за нарушаване на обществения ред и с препоръка да бъде променен маршрутът", посочи столичният кмет.

По време на днешното заседания, от групата на БСП подадоха декларация, в която настояват „компетентните органи на Столична община решително да се противопоставят на провеждането на тази "ретроградна и недостойна проява, която петни името и създава негативен образ на България".

"Искрено се надяваме, че провеждането на демонстрация на пронацистки идеи ще бъде решително отхвърлена и от гражданите на София“, пише още в декларацията.

"Луковмарш НЕ Е забранен според чл. 12 от закона за събранията, митингите и манифестациите. Кметицата отново се опитва да си измие ръцете с някакви административни хватки. Този път номера и няма да мине. Шествие ще има и то ще почне както е заявено: 17:30 ч. пред пилоните до НДК", коментираха малко по-късно организаторите на събитието.

Миналата година Фандъкова също не разреши провеждането на Луковмарш, а в деня на шествието от СДВР го забраниха на основание на писмо, което било получено в деня на провеждане на мероприятието.

Тогава обаче Луковмарш все пак се проведе и в него участваха около 200 души.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.02 2015 в 15:39

Не виждам защо трябва да се почете дебелия изпедерастен крадец, освен с това, че болчевиците му теглили един куршум вместо един кур! Българска карикатура на Гьоринг! И що за педерастка екзалтираност? "Марш"? Ами да го почетат с нестинарски танци или древногръцки вакханалии! Тези педерастки циркаджилъци от лекета които не са виждали през живота си АРМИЯ и ВОИНСКА СЛУЖБА са обида към българското офицерство, към българските войници, към българския патриотичен генералитет!!! Всеки може да изброи поне десетина български генерали от двете Балкански и Първата световна война и следвоенното Възстановяване на България с несравнимо по голяма бойна слава, неопетнена офицерска чест, безупречен личен воински морал, лично проявено геройство и командирски талант!!! Има ли Вазов марш??? Има ли Ботев марш бе, патриотЕтЕ-е? Не името на Писателя и Поета патриот а на генералите! Има ли Брадистилов марш? Има ли Кутинчев марш бе, ??? Има ли Протогеров марш? Има ли Фичев марш бе, ало!! Ами ако болшевиците рекнат да рипнат да правят Заимов марш, Джуров марш, маймуни такива и маймунджулъци!

Жертви на фалшиви митове и легенди, както за пияндето дурлю Стамболийски, дето уж бил счупил писалката, след като подписал ньойския Позор! Ами да не беше подписвал, да си беше заврял писалото в корумпирания предателски селзки гъз!! Сравнете Ньойския договор-диктат подписан от този маймун шебек шебек-предател Стамболийски и окончателното споразумение с турция - Лозанския договор, след като отчаяна разбита, изостанала Ъурция отхвърля след три години война Севърския диктат-договор! До кога престъпници ще изопачават историята, ще създават фалшиви кумири и ще тровят младежта с фалшифицирана история и фалшиви кумири! ИСТИНАТА - ДО КРАЙ!

13.02 2015 в 10:34

Аз лично до преди да започнат за го забраняват този марш дори не си спомням дали съм го чувал да съществува / и да съм го е било нещо мимолетно и не съм му обърнал никакво внимание/.
От как го забраниха се позаинтересувах и се разрових из нета да понауча повече около него, и макар да не съм съгласен с някои от нещата на луковистите мнението ми е , че не трябва да се забранява, все пак основната цел на шествието е почитането на един български герой какъвто Христо Луков безспорно е въпреки някои от политическите му възгледи.
Та тези, които го забраняват ще постигнат точно обратния ефект на това което очакват, но пък те точно това и си заслужават ..

13.02 2015 в 08:57

Сандо, викаш всички на парада а:)))) Да ударим едно рамо на скинарчетата, нацисчетата и футболните олигрофени.... Да си заведат жените и децата а, кво ще кажеш?


Хахахаха

Този генерал дали е спорна личност, не ми е работа да казвам.

Но не е хубаво, че разни келешчета се заиграват с паметта и името на този човек...за да си правят някакви паради.

12.02 2015 в 15:23

Някой от безмозъчните родоотстъпници на чуждоземска хранилка може ли да ми даде отговор на следния исторически въпрос:
В границите на коя държава щеше да се намира град Кюстендил, ако ген.Луков не бе направил това, което е направил?

12.02 2015 в 14:53

Комунисти и фашисти се джафкат кой е по-голям убиец... Мила картинка!

12.02 2015 в 14:28

giotwer, като си се заел да съдиш, какво ще кажеш за комунистите-терористи и убийци, "черните ангели" на комунистическата партия. Буруджиев звучи ли ти познато?Какво е той повече от убиец?? И дъщеря му, която по стечение на обстоятелствата и по принуда, вместо с куршуми, убива с думи!

12.02 2015 в 14:18

Генерал Луков е обикновен престъпник,убиец и сатрап.Днешните му последователи са просто обикновени фъшкии,които даже не миришат както се полага на подобни смръдльовци.

12.02 2015 в 13:49

Сега трябва цяла София да излезе,защото нашата продажна русофилка кметица клекна на руските ултиматуми. До кога ще ни казват кой наш герой ще уважавамеи кой ще отричаме.

12.02 2015 в 13:44

Генерал Луков е искал да освободи България от Масонската мафия , защото е знаел , че те ще унищожат българския народ и е прав. Не е имал никакво отношение относно изпращането на войски на източния фронт, по същото време той е бил пенсионер от запаса.Убили са го евреи масони никакви други.

12.02 2015 в 13:09

След него думата взема Пламен Димитров, който остро разкритикува всички протести срещу провеждането на марша и заявява, че е в интерес на всички чужди посланици оказвали натиск шествието да бъде забранено, да се въздържат от подобни призиви за в бъдеще, защото национално–патриотичната младеж на България може да марширува, както в българската столица, така и в техните собствени, но вече по друг повод.
--------------
Могат ли човекоподобните "родолюбци" тук да ми обяснат с какво маршируването на българи в чужди столици се различава от кремълските апетити за имперски завоевания?