Провежда се 12-ият Луковмарш

OFFNews Последна промяна на 14 февруари 2015 в 08:24 9859 13

Луковмарш през 2013 г.

За 12-и пореден път в София ще се проведе Луковмарш.

Той ще е с начален час 17.30 часа и ще започне от пилоните на НДК.

Шествия ще се проведат още в Русе, Ловеч и др.

Редица партии и организации поискаха да се забрани провеждането на Луковмарш, тъй като според тях ген. Христо Луков, в чиято чест се провежда маршът, е фашист и антисемит, а не герой.

Протестна нота беше изпратена от Руското посолство. В нея се припомня резолюцията на ООН срещу героизацията на фашизма.

Против марша се обявиха и от американското посолство.

Забрана на марша поискаха и БСП и ДПС.

Организаторите от Българския национален съюз обявиха, че срещу тях се води кампания и допълниха, че срещу Луковмарш вървят „етнически групи и неправителствени организации, които действат като агентура, както и партиите на прехода - особено БСП и ДПС”.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.02 2015 в 19:37

@ 11 Санде, никъде не съм използвал думата "забрана". Има установен ред за провеждането на подобни събирания в София и той изисква получаването на разрешение от кметството. В нашия случай - от баба Данче. Разрешение не е дадено. Това означава, че шествието не може и не бива да се провежда така, както е описано в искането на разрешение. Оттук следва, че полицията е длъжна да предотврати това действие. Оттук нататък е възможно да се иска от съда да определи извършено ли е нарушение или престъпление, от кого, трябва ли да се наложи наказание и на кого и т.н.

Накрая - никъде не съм споделил личното си мнение по въпроса. Колкото до личната ми отговорност - невинен съм.

Поздрав!

14.02 2015 в 15:41

Нали Фастъкова го забрани? Ще има ли? И изобщо, тва да дразниш глупаците е хубаво винаги!

14.02 2015 в 15:15

сеньор де вега (де бегаш... от лична оговорност)... ела и виж! дали ще се проведе

хахахахахахаха

а колкото до забраната... забрана може да наложи единствено съдебната власт, след съдебен процес... инак просто я уведомяваме т.н. Демократична "общественост"... и марш, марш. с Генерала НАШ!

хахахахахахахаха

https://www.youtube.com/watch?v=_9ZttdFsWLo

шапки - долу!

14.02 2015 в 14:50

А Че геварчетата се възмущаваха и пишеха гневни декларации под полите на русия. Но нали са "революционери" се скатаха по околните кафенета и не мръднаха.

14.02 2015 в 14:23

"резолюцията на ООН срещу героизацията на фашизма"

А кога ООН ще приеме резолюция против героизацията на комунизма ?

Няма щото не е политически коректно, все пак Сталин им е свършил мръсната работа с нацистите и не е политически коректно !?!?

А навсякъде кампанията за реставрация на комунизма тече, Тодор Живков - герой, и "невинни" странички обясняващи колко добре е било в соца. Затова тази държава, каквото и да правим ще си остава един пост-тоталитарен кенеф (за съжаление).

14.02 2015 в 10:58

Ако ще и гей парад,в който участниците да дефилират по прашки с розови пухчета на дупитата да е, щом БСП и ДПС са против,аз съм за! :):)

Чисто принципна позиция,разбирате...

14.02 2015 в 10:57

Ако ще и гей парад,в който участниците да дефилират по прашки с розови пухчета на дупитата да е, щом БСП и ДПС са против,аз съм за! :):)

Чисто принципна позиция,разбирате...

14.02 2015 в 10:55

Ако ще и гей парад,в който участниците да дефилират по прашки с розови пухчета на дупитата да е, щом БСП и ДПС са против,аз съм за! :):)

Чисто принципна позиция,разбирате...

14.02 2015 в 10:32

Щом ДПС и БСП са против, значи става въпрос за нещо хубаво! А задружното квичене на Русия и САЩ показва само общата им имперска същност, за която всяко национално осъзнаване на българския народ е нещо лошо. Луков марш ще има и ще става все по-масов! Много полицаи са в отпуска и ще участват!

14.02 2015 в 10:29

очаква се маршът да се проведе, а Волен Сидеров да заклейми участващите като фашисти, в качеството си на ... комунист.

Сидеров - 1991 г. с Америка, 2001г. с Хитлер, 2011 с нео-болшевишка Русия - като матрьошка е тарикатът!.., но НИКОГА С БЪЛГАРИЯ!