9 града излизат на протест срещу "зеления рекет" по Черноморието

OFFNews 28 март 2014 в 15:04 15548 27

Проектът за Карадере

Протест срещу зеления рекет в Черноморските общини ще се проведе в няколко града на страната в неделя. За планираната демонстрация съобщиха от пресцентъра на Националната асоциация "Българско Черноморие".

Последният повод за недоволството на асоциацията стана шумът, който се вдигна в обществото и сред еколозите заради намерението за застрояване на Карадере.

"От години група "еколози" дирижират вече на няколко правителства серия от правила, текстове и промени в Законите, касаещи Черноморието, които са в ущърб за жителите, в ущърб за най-печелившия ни сектор Туризма, и създават огромни пречки за неговото развитие", пишат в прессъобщението си от асоциацията.

Според "Българско Черноморие" еколозите използват различни "схеми и похвати", с които завземат земите на гражданите по Черноморието.

В неделя протести ще се проведат в девет черноморски града - Долни Чифлик, Бяла, Обзор, Несебър, Поморие, Бургас, Созопол, Приморско, Царево.

"Ще покажем на България, че сме наследници на вековна история и можем да защитим собствените си земи, ивестиции, сгради, солници, планини, езера от набезите на "ЗЕЛЕНИТЕ" НАШЕСТВЕНИЦИ. Ще кажем: "Не, на "зелените" джобни интереси! Ако ние сами не си помогнем и защитим своите права като граждани, няма кой да го направи", пишат организаторите на демонстрациите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews