Quantcast

9 града излизат на протест срещу "зеления рекет" по Черноморието

OFFNews Последна промяна на 28 март 2014 в 15:04 14818 27

Проектът за Карадере

Протест срещу зеления рекет в Черноморските общини ще се проведе в няколко града на страната в неделя. За планираната демонстрация съобщиха от пресцентъра на Националната асоциация "Българско Черноморие".

Последният повод за недоволството на асоциацията стана шумът, който се вдигна в обществото и сред еколозите заради намерението за застрояване на Карадере.

"От години група "еколози" дирижират вече на няколко правителства серия от правила, текстове и промени в Законите, касаещи Черноморието, които са в ущърб за жителите, в ущърб за най-печелившия ни сектор Туризма, и създават огромни пречки за неговото развитие", пишат в прессъобщението си от асоциацията.

Според "Българско Черноморие" еколозите използват различни "схеми и похвати", с които завземат земите на гражданите по Черноморието.

В неделя протести ще се проведат в девет черноморски града - Долни Чифлик, Бяла, Обзор, Несебър, Поморие, Бургас, Созопол, Приморско, Царево.

"Ще покажем на България, че сме наследници на вековна история и можем да защитим собствените си земи, ивестиции, сгради, солници, планини, езера от набезите на "ЗЕЛЕНИТЕ" НАШЕСТВЕНИЦИ. Ще кажем: "Не, на "зелените" джобни интереси! Ако ние сами не си помогнем и защитим своите права като граждани, няма кой да го направи", пишат организаторите на демонстрациите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.03 2014 в 22:31

Ей така, някои хора, от простотия ще си умрат. Не е ли същото с рева на ресторантьорите за пушенето на закрито /и какво от това, че някой ще умре от рак!/; и метър да не остане незастроен, все тая - България е обречена на посредственост в туризма, защото, същите тези, контрапротестиращи диви селяни, се канят да се цанят като обслужващ персонал. Същите тези ще ти сготвят така, че да те отровят и същите тези ще те гледат лошо, защото те работят, а ти си почиваш.

30.03 2014 в 12:35

Анхиало, колко ти плащат, за да пишеш тези глупости???

29.03 2014 в 09:06

Протеста е само ПРЕДУПРЕДИТЕЛНА МЯРКА ЗА АДМИНИСТРАЦИЯТА И ПЛАТЕНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ! Следващият ход ще е РЕФЕРЕНДУМ ЗА АВТОНОМИЯ НА БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ. Ние сме над 1,2 милиона меснти граждани + 500000 чужденци с имоти и най-висок инвестиционен интерес и % БВП. Нищо ново и дори е очаквано. Cote d'Azur във Френската Ривиера е с такъв статут от 25 години. Имат общ ОУП и местна политика за привличане на капитали, туризъм, имоти, забавление, ресторанти, шопинг, лесен живот...за който може да си го позволи. Затова в Париж, казва че това "не е Франция". Българското Черноморие има висички шансове да стане Балканската Ривиера! Хляб и работа за всички! :)

28.03 2014 в 18:55

Това, че застрояването е полезно за местните хора, е просто опорна точка, с която ги баламосват. В Банско семейните хотели се делят на вече фалирали и пред фалит. Чувам същото и за черноморските градчета. А в бетонните комплекси НЯМА ХОТЕЛИ НА МЕСТНИ СОБСТВЕНИЦИ, нали се сещате.

Ако някой ще спечели от още бетониране, това са бетонните възли.


28.03 2014 в 18:34

Аз до черно море от 7-8 години не съм и ходил и няма и да ида повече никога! Ако щат да го злаеят цялото в бетон....

Ако всички спрем да ходим там ще могат спокойно да отворят кръчми с венозно вкарване на алкохол за англичани и коптори за социално слаби немци, а може и изтрезвители да отворят.

Само че аз не искам моите данъци да отиват за болници по черноморието и пътища между хотелите...Пък и не съм чувал туризма да носи пари реално...някои твърдят че имало потенциал от 30 години ама де го тоя потенциал...аз само бетон видях преди 8 години ....

28.03 2014 в 18:17

Опаа
КОНТРАПРОТЕСТИ за Карадере.

Значи КЛАНЪТ Съселови сериозно са решили

ДА БЕТОНИРАТ!!!!

28.03 2014 в 17:58

Kakvi sobtsveni Zemi BE plateni gnusniari !!! Tezi zemi kupeni ot niakoi nezakonno vie kakvo obshto imate !??!?! Lelelelee kolko prostotia brodi sred horata :(

28.03 2014 в 17:10

Повечето от изброените градове вече са застроени до степен, че са се слели със съседните им. Не разбирам за какво ще протестират? Искат да строят наколни хотели в морето? Или върху готовите хотели да вдигат още по един ?

28.03 2014 в 17:03

Тези протести са пълна глупост, да попитат колко спечелиха останалите застроени общини!В обосновката, с която се иска проектът да бъде обявен за приоритетен, наистина се посочват 509 работни места, но те ще бъдат достигнати едва през 2016 година. Освен това дълбоко недоумение будят предвидените разходи за работна заплата. В разчетите за 509 души са записани 824 300 лева за заплати и 259 650 лева за осигуровки. Това прави средно месечно по …135 лева заплата без осигуровките. Което означава, че или някой тотално е объркал сметките, или най-вероятно става дума за сезонно наета работна ръка.

В този смисъл, инвеститорът дължи някакво смислено обяснение на Агенцията за инвестиции и на останалите ведомства по веригата за одобрение, защото те поставят под съмнение всички останали посочени разчети.

http://vevesti.bg/obshtestvo/2679-vijte-memoranduma-i-investicionnite-namereniq-za-karadere

28.03 2014 в 16:59

Жалко, че не осъзнават и не разбират какво се случва. Развитие на региона е ОК. Честно казано аз не съм чак толкова еко ориентирана, но трябва да има ясна концепция. Като се почне от какъв тип туристи се таргетира и се стигне до това какъв тип строителство да има там и все пак как хората да се възползват от природните дадености на региона без това да го разруши. Такава концепция в момента липсва по цялото Черноморие. Превърнахме го в една евтина, бетонирана чалгаджийска клоака, представляваща интерес за безпарични западни пенсионери или младежи, търсещи секс и пиянски туризъм. Това ли искахме и към това ли се стремихме?
Аз в България не почивам и не бих почивала. Изключително мръсно, застроено,грозно и чалгаджийско. Дори и в затворените комплекси от висок клас пак не може да избягате от лошото обслужване, некачествената храна и невероятно замърсеното море. Карадере и Шабла бяха последните места, пощадени от пошлостта и мутраджийските хотели с много пари и грам мисъл. Впечатленията ми от преди 2 години на Шабла е че и там стана бунище. След като в морето се натъкнах на 2 тоалетни и 4 мъртви овце, повече не мисля че някога ще стъпя на българското Черноморие. Поне и докато няма някаква точна и ясна концепция за развитие и не се променят нещата. До тогава, смятам че не попадам в таргет групата, в която се е фокусирал местния бизнес.