7 арестувани за незаконен трафик на чужденци край село Сладун

OFFNews Последна промяна на 04 март 2016 в 20:45 4184 1

В хода на операция срещу незаконния трафик на чужденци през границата криминалисти на РУ-Свиленград са задържали седем български граждани.

Четирима от арестуваните, на възраст между 29 и 43 години, са жители на Харманли, двама са от Любимец и един от Симеоновград.

Петима от мъжете са криминално проявени, с прокурорско разпореждане мярката им за задържане е удължена на 72 часа.

Свиленградските криминалисти действали по сигнал, че в района на село Сладун ще пристигне група от незаконно преминали чужди граждани на територията на България. Те пътуват с автомобили, а целта е да бъдат оставени във вътрешността на страната. Сформирани са оперативни групи съвместно със служители на ГПУ Свиленград.

В полунощ на 3 март съвместните екипи засекли в района на селото групата от 32 чужди граждани, които се канели да се качат в трите автомобила, спрени в близост. Чужденците - 8 жени, 6 мъже и 18 деца, били без документи за самоличност.

След отвеждането им в патрулна база „Капитан Андреево“ е изяснено, че са граждани на Ирак, Сирия и Турция. Всички те са настанени в СДВНЧ-Любимец.

Последвало задържането и на седмината български граждани, които шофирали и пътували в трите автомобила.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.03 2016 в 09:05

бързо производство за антитероризъм и по 10-15 години ще реши много бързо проблема, може би не е лошо да има и отнемане на имущество за да се замислят следващия път всички такива елементи.
Либералността не работи с ислямската напаст.
Най-добре затвор за всички които не са българи и се разнасят с бурки и други елементи не на българските изповедания. просто трябва да уважават страните в които идват и да знаят че тука има правила подобни на тези в техните страни..