Първи осъдени каналджии в Пловдив

OFFNews 22 декември 2015 в 17:50 2591 0

Първа осъдителна присъда в Пловдивския районен съд срещу трафиканти на мигранти. Присъдите са пет -една ефективна и четири условни с глоби между 1 000 и 5 000 лева.

Осъдените са участвали в трафика на 18 мигранти от Ирак, Сирия и Афганистан. Чужденците били без документи за самоличност и са задържани на 1 ноември тази година в частен имот в Столипиново. След като нелегалните мигранти бяха открити, те са настанени в лагер за бежанци в Любимец. Целта им е била да минат през България на път за Германия, Швеция и Англия, съобщава БГНЕС.

Подсъдимите Анета Русинова, Славчо Тодоров и афганистанецът Абдула Исахел получиха три години условна присъда с петгодишен изпитателен срок и глоби от по 5 000 лева. Подсъдимият Юрий Бошнаков има предишна присъда за кражба и заради това съдът постанови за него ефективна присъда от 8 месеца. Илиян Караманов бе осъден на една година условно с три години изпитателен срок.

Групата е организирала трафика на мигрантите, които Караманов транспортирал на два курса от гръцката граница с автомобил. Те преспали в двора на Юрий Бошнаков в Столипиново, който твърди пред съда, че не могъл да ги изгони, а изпълнявал молба на съседката си Анета Русинова да им разреши да ползват тоалетна.

Групата е била водена от афганистанеца Абдула Исахел, който днес в съдебната зала ползва преводач от пущунски. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!