52 малки предприятия в надпревара за 10 хил. лв. от МЕТРО

OFFNews 17 юли 2015 в 13:31 1438 0

52 малки предприятия в надпревара за 10 хил. лв. от МЕТРО

52 са участниците, които към този момент са се регистрирали за участие в конкурса „Звездите на МЕТРО“. Той се организира за втора поредна година от Метро Кеш енд Кери България и в него се награждават бизнес инициативи, които извършват и благотворителна дейност или развиват доброволчески каузи.

Към момента участниците са 52, като записването продължава до 24 юли. За целта се изисква хора от малкия и среден бизнес да разкажат свои истории, свързани с благотворителност, дарителска дейност и подкрепа на каузи.

Първите 10 излъчени след гласуване онлайн ще отидат на финал, в който компетентно жури ще определи крайния победител. Наградата е 10 000 лева – 5000 лева за бизнеса и 5000 лева за каузата, която подкрепят. Останалите финалисти ще получат ваучери за пазаруване в магазините на МЕТРО на стойност 200 лева. 

Отделно от това има и награда за инициативата, която не е събрала достатъчно гласове, но е достойна да бъде подкрепена. За това специално жури ще реши кой ще бъде „подвластник“ на победителя, като за него е предвидена същата награда. Останалите 10 истории, събрали най-много гласове, ще получат ваучери за пазаруване в МЕТРО.

Една от инициативите е на фирма "Екотрайк-БГ". Собственикът ѝ Георги Пейков произвежда колела за деца с двигателни увреждания. Като изработка колелото остава достатъчно скъпо за родителите, които и без това имат сериозни разходи за лекарства и лечение. Мечтата на Георги е да има възможност да направи възможно най-много терапевтични колела, които да бъдат дарени на деца в нужда. 

Подобна е историята и "Колело за смет, за дете велосипед" 1bike. Това са група младежи, които събират стари колела, ремонтират ги и ги даряват на деца от социален дом. 

Друг бизнесмен - Георги Гегов, който заедно със свои приятели отделя от доходите си за изграждането на параклиса Успение Богородично, в близост до хижа „Пашалийца“ в Родопите, община Чепеларе.

Още истории можете да прочетете на страницата на конкурса, където може да се регистрирате като разкажете и вашата история. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови