Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

500 полицаи ще пазят учениците на 15-ти в София

Христо Пелов 08 септември 2014 в 12:22 1845 0

Снимка poligraff.net

500 полицаи ще охраняват учениците за първия учебен ден на 15-ти септември.

На пресконференция днес от СДВР оповестиха мерките, които са взели, за да гарантират безопасността на учениците при стартирането на новата учебна година.
 

Началникът на отдел "Охранителна дейност" към дирекцията Борислав Муеров заяви, че е създадена организация съвместно със софийския инспекторат по образованието, като са проведени срещи с всички кметове на общини, както и с 226 директори на учебни заведения, за да се вземат съответните мерки за нормалното протичане на откриването на първия учебен ден.

Зам.-началникът на КАТ Тенчо Тенев увери, че са извършени нужните проверки за осветлението, пътните знаци и пешеходни пътеки около училищата. Той добави, че целогодишно децата ще бъдат посещавани от специалисти, за да се провеждат беседи с тях за безопасността на пътя, както и че ще има засилено полицейско присъствие по време на цялата учебна година.

Иван Попов от отдел "Детска престъпност" напомни, че малолетните могат да са навън без придружител до 20 часа, а непълнолетните - до 22 часа, като след това те задължително трябва да бъдат придружавани от родител или настойник.

Зам.-директорът на СДВР Радослав Сотиров заяви, че е изготвен списък, съдържащ имена на дилъри и хора от този контингент. По този начин специалистите ще противодействат и ще ограничат разпространението на дрога сред учениците.

От дирекцията увериха, че засега подготовката за новата учебна година протича нормално.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!