4 вида разделители за стая

OFFNews 11 юли 2022 в 08:22 1440 0

разделител

Снимка www.grandecor.bg

разделител

През последните години силно се наложи тенденцията на отворените интериорни пространства. Все по-често едно помещение изпълнява няколко функции, например дневна с кухня, хол с трапезария, спалня и работен кът в едни. Това е практично решение, особено за малки жилища, тъй като липсата на стени позволява да създадем по-голямо, просторно и светло помещение.

Въпреки предимствата на този вариант, понякога имаме нужда да разделим различните зони една от друга, да си осигурим уединение и повече функционалност на пространството. Тук на помощ идват разделителите за стая. Те са бърз, евтин и много удобен вариант да обособите отделните зони в помещението, тогава когато имате нужда, без да се налага да изграждате масивна стена.

Видове разделители за стая

1. Сгъваем параван тип акордеон

Параваните за стая тип акордеон са подходящи за по-големи помещения. Не изискват монтаж, просто се разгъват и са готови за ползване. Този тип разделители са свободностоящи т.е не се прикрепят по някакъв начин към стаята, което ги прави мобилни и много практични. Имат нужда от солидна рамка за да стоят стабилно, поради което са удачен избор за големи пространства.

Предимствата на сгъваем параван тип акордеон са:
• Лесен и удобен за регулиране
• Лесно преместваем
• Предлга се в различни размери

2. Разделител от тавана до пода

Този тип разделители имат както практична, така и декоративна функция. Прикрепят се към тавана и пода, и осигуряват пълно разделяне на зоните в помещението. Могат да бъдат изработени от акрил, стъкло, дърво, ПДЧ и други твърди материали. Вписват добре в обзавеждането като интериорен елемент.

Предимствата на разделител от тавана до пода са:
• Декоративна функция
• Мога да бъдат с подвижни панели
• Леки са

3. Разделител тип „завеса“

Завесите са много удобен параван между две зони, тъй като осигуряват добро уединение когато са спуснати и в същото време лесно и бързо се прибират. По този начин можете да разделяте помещението когато пожелаете, само с едно движение. Могат да бъдат захванати за тавана с куки или с корниз на противоположни стени. Предлагат се в различни цветове, десени и материали. Те са икономично и естетично решение, монтират се бързо и лесно могат да бъдат премахнати когато ви омръзнат или решите да ги замените с други.

Предимствата на разделител тип „завеса“ са:
• Осигуряват разделяне на големи пространства, тъй като дължината им може да бъде каквато пожелаете
• Могат да осигурят звукоизолация в зависимост от материала, от който са направени
• Гарантират отлично визуално прикритие при избор на плътен материал

4. Разделител тип „библиотека“

Параваните тип „библиотека“ са функционално решение, което освен разделяне на пространството предлага и място за съхранение. На тях може да държите не само книги, но и аксесоари, сувенири, колекционерски принадлежности, снимки в рамки и други декоративни предмети. Можете да постигнете добра звукоизолация, ако напълните библиотеката плътно с книги. Подобен разделител е и чудесен интериорен елемент.

Предимствата на разделител тип „библиотека“ са:
• Може да осигури известна шумоизолация
• Използва се и като място за съхранение
• Може да бъде с различна височина, както и да добавите още рафтове при необходимост

Избор на разделител за стая

Първата стъпка е да решите какъв тип разделител предпочитате. Искате ли пълно или само частично разделяне на помещението, както и дали е необходимо разделителят да бъде преместваем.

Важно е да се уверите, че разделителят ще пасне на предвиденото място. Измерете пространството на височина и дължина, и определете размерите.

Помислите за стабилността, както и какъв тип монтаж предпочитате.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови