4 милиона повече за зелена София

OFFNews Последна промяна на 14 февруари 2017 в 11:39 1888 2

Озеленяването на града и грижата за зелените площи в София е сред приоритетите на общината тази година, обяви зам. кметът по екология Йоана Христова на форум "Градове на бъдещето: Виена и София".

С 4 млн. лв. е увеличен бюджетът за озеленяване на столицата през 2017 г. Освен всички останали "зелени" планове, през тази година ще стартира и с мащабното поетапно обновяване на Западен парк. "Амбициите ни са свързани с това да го превърнем в един истински европейски парк", допълни Христова.

Столичната Община полага приоритетни грижи за поддържането на зеления облик на града, предстоят още целенасочени усилия, които да наредят българската столица сред най-зелените градове в Европа, подчерта зам. кметът.

"Парковете и градините в града са само едната част от градската зелена система. Изключително важни за облика на София са междублоковите пространства, а грижата за тях е както на Столична Община, така и на всички нас, които живеем тук, в Столицата. Убедена съм, че със съвместните усилия и на местната власт, и на жителите на града, ще превърнем София в един от най-добрите градове за живеене в Европа", добави тя.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

38251

1

Denis Rizanov

14.02 2017 в 11:43

Освен всички останали "зелени" планове, през тази година ще стартира и с мащабното поетапно обновяване на Западен парк.

Чакайте първо сиганити да го осекат до шушка пък тогава. И да го залесите само с хубава дървесина ей! Мека, иглолистна, дето има много смола у нея и гори като полята с нафта.