300 сгради в Пловдив като тази, от която падна тухла върху бебе

OFFNews 19 април 2016 в 09:05 2345 2

Майката на бебето, върху което падна мазилка в Пловдив, е подала жалба до прокуратурата. 

Това каза Мария Миткова по Нова тв. Сградата в Пловдив е купена от Величко Яков преди 2 години. Той твърди, че веднага е започнал процедура за ремонта и реконструкцията ѝ, но още чака разрешение за строеж.  
От Инспектората за опазване на културното наследство наскоро са му дали документ, че може да направи преустройство на сградата и веднага е подал проектите в общината, но още няма отговор.

„Опасните сгради в района са около 300”, коментира Георги Стамов, кмет на район Централен в Пловдив. „Ежедневно се ходи на проверки и се пускат констативни протоколи. Още вчера след инцидента сме дали разрешение за тротоарно право, за да бъде обезопасен тротоара. Сега чакат разрешение за строеж”, заяви Стаматов.

„Когато има обстоятелства, които застрашават сградата или тя става опасна, собственикът е длъжен да уведоми нас, общината, регионалния музей и да предприеме непосредствено мерки за обезопасяване”, заяви архитект Стоилка Игнатова – регионален инспектор от ГД „Инспекторат за опазване на културното наследство” в Министерството на културата. „Трябва да разделим въпроса – реконструкция и ремонт, а първият момент е обезопасяването ѝ”.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!