Quantcast

3,5 млн. европейски подписа срещу TTIP

ОFFNews Последна промяна на 08 юни 2016 в 19:14 3235 2

"Над 3,5 милиона подписа са събрани в Европа срещу Търговското споразумение между САЩ и Европейския съюз (TTIP). У нас те са над 30 000".

Това съобщи пред БНР Ивайло Попов от сдружение "За Земята". Природозащитниците във Варна издигнаха 8-метров Троянски кон на площад "Независимост", с който да се предизвика внимание към спорното споразумение.

Предстои такива коне да бъдат поставени в София и Пловдив.

"Ние не гледаме на споразумението като някаква битка между Щатите и Европа, кой е по-добър и кой е по-лош, за нас това по-скоро е една битка между големите корпорации, които имат интерес от дерегулиране на определени сектори, и малкия бизнес и гражданите, които пък ще бъдем потърпевши затова нещо.

Затова е троянски кон, защото в началото споразумението беше разглеждано в пълна секретност и само суперлативи се чуваха на европейско ниво, както и на българско ниво от страна на политиците. Никой не дискутираше в Европа преди проблемите, а за съжаление в България все още нито в Народното събрание, нито в министерствата тече сериозен диалог или поне публичен диалог, за да видим къде са проблемите и какво иска България", коментира той.

В центъра на Варна сдружението "За земята" показа и пътуващата изложба "Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции вежду САЩ и Европа и хранителната зависимост."

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!