21 пострадали след катастрофата край Своге са в болница, МЗ пусна справка с инициалите на ранените

OFFNews Последна промяна на 26 август 2018 в 12:36 4375 1

Снимка МВР

21 пострадали при тежката катастрофа край Своге са транспортирани в болница. 

Те са приети в УМБАЛ „Св. Анна София“, УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, ВМА, УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ“ и ФСМП, съобщиха от здравното министерство, като предоставиха и справка за състоянието на пострадалите с техните инициали.

В "Пирогов" са транспортирани осем души. Един е починал по пътя. Втори починал при приема в болницата поради състояние, несъвместимо с живота. 

Състоянието на хоспитализираните пациенти е както следва:

- 64-годишна жена с инициали С.П. – с тежка гръдна гръдна травма, интубирана, на изкуствена белодробна вентилация.

- 72-годишна жена с инициали М.Г. - с тежка гръдна травма, тежка фрактура на гръбначен стълб, интубирана, на изкуствена белодробна вентилация.

- 74-годишна жена с инициали К.Т - с тежка гръдна травма, черепно-мозъчна травма, интубирана, на изкуствена белодробна вентилация.

- 60-годишна жена с инициали С.К. – с гръдна травма с фрактури на ребра, фрактура на гръбначен стълб, фрактура на крайници.

- 71-годишна жена с инициали Д.Д – с тежка фрактура на долни крайници и таз.

- 52-годишна жена с инициали С.Г. с черепно-мозъчна и лицево-челюстна травма.

В болница „Света Анна“ са транспортирани шестима пострадали, от които пет жени и един мъж:

- 66-годишна жена с инициали Л.Ф. – хоспитализирана в Хирургична клиника без опасност за живота. Пациентката е в съзнание.

- 62-годишна жена с инициали З.Х. – на апаратна вентилация, в тежко състояния, след операция.

- 57-годишна жена с инициали В.П – в стабилно състояние без опасност за живота. Пациентката е в съзнание.

- 52-годишна жена с инициали Б.А. – с комоцио, в стабилно състояние без опасност за живота.

- 65-годишна жена с инициали Е. Б. – в стабилно състояние, в съзнание, без опасност за живота.

- 61-годишен мъж с инициали Л.Х. – в съзнание, в стабилно състояние.

Във ВМА са транспортирани двама пострадали:

- 62-годишна жена с инициали С.М. – в стабилно състояние, с множество контузии, без фрактури. Пациентката е контактна.

- 30-годишен мъж с инициали С.В. – в тежко, но стабилно състояние с черепно-мозъчна травма, гръдна и шийна травма, фрактура на рамо и на лумбални прешлени Пациентът е контактен и е настанен в реанимация.

В УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ“ е транспортиран един пострадал :

- 59-годишен мъж с инициали Г.Г - с множество охлузвания и рани в областта на тялото и главата, с комоцио. Пациентът е в съзнание и остава в лечебното заведение за активно наблюдение.

Екипите на филиала за спешна помощ в Своге, заедно с дежурните от МБАЛ Своге, са оказали помощ на десетима пострадали при инцидента пътници. На мястото на катастрофата се е отзовала и линейката на общинската болница в Своге. След обработване всички пациенти са транспортирани до болниците в София.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е в постоянна връзка с директорите на лечебните заведения. Веднага след инцидента той посети „Пирогов“ и Окръжна болница, където се запозна със състоянието на пострадалите и с работата на медицинските екипи.

Ананиев изказа благодарност към екипите на центровете за спешна медицинска помощ в София, Враца и Монтана, както и на лечебните заведения за навременно оказаната медицинска помощ и за проявения професионализъм.

В лечебните заведения през нощта работиха дневните и нощните смени. Отзоваваха се и медици, които не са дежурни. Бяха разкрити и допълнителни реанимационни легла, допълниха от министерството.

Кирил Ананиев съобщи, че Националният център по трансфузионна хематология разполага с достатъчни количества кръв от всички кръвни групи. Създадена е необходимата организация и екипи за кръводаряване са в готовност да обслужат всички желаещи да дарят кръв.

Министерството на вътрешните работи е отворило телефона линия, на която близки на пострадалите могат да получат повече информация - 02 982 50 39.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7723

1

kokoten

26.08 2018 в 14:56

34 са били в автобуса....16 са загинали и 21 са ранените в болница...понеже съм тъп,някой да ми обясни защо не ми излиза сметката...