17 организации подписаха декларация Срещу омразата, която ни разделя

OFFNews 16 февруари 2023 в 16:09 2000 1

Снимка ПРБ

Участниците в събитието бяха приготвили и плакат.

Седемнайсет организации приеха декларация "Срещу омразата, която ни разделя", насочена срещу провеждането на "Луков марш" в столицата.

Инициативата е на организацията на евреите в България "Шалом", Федерацията на ционистите в България, "Приятели на Израел в България - Негев", Централния израилтянски духовен съвет и Американския еврейски комитет.

На събитието присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова, представители на изпълнителната власт, дипломати от страни членки на Европейския съюз, Израел, САЩ, Великобритания и др. Прокуратурата бе представена от ръководителя й Иван Гешев и заместничката му Десислава Пиронева.

"Незаконни прояви като т.нар. "Луков марш" не трябва да се допускат. Неправителственият сектор и институциите можем да постигнем много. Сигурен съм, че и този път ще работим заедно", каза Гешев при подписването на декларацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

1

Mateevk

16.02 2023 в 16:24

Не омразата, фалшивата история ни разделя. Крайно време е да спретнем една по прилична и реалистична версия, стимулираща ни да мислим и да си вадим поуки, а не да зубрим на доверие неистини и направо откровени лъжи.