14 американски танка пътуват по "Тракия" към Бургас

OFFNews 06 март 2015 в 17:12 22242 33

14 американски танка пътуват по

Снимка flagman.bg

14 танка, натоварени на 7 тира с чешки номера, пътуват в колона по магистрала "Тракия" към Бургас, съобщи сайтът flagman.bg.

Според изданието преди дни са били водени разговори за бъдещето на бившето военно поделение край айтоското село Карагеоргиево за превръщането му в база на НАТО. Това дава основание да се смята, че машините пътуват именно за там.

"Поделението отдавна е изоставено, никой не е съобщавал в Общината, че тук може да има база на НАТО", каза пред изданието кметът на Айтос Васил Едрев.

Военният министър анонсира преди време предстоящото базиране на американски танкове на наша територия, като обясни, че те са тук във връзка с планирани учения. В свое интервю той обаче обясни, че през годината е заявено участието на "13 или 14" американски танка, като "5-6 танка ще дойдат през март, след това други през есента". Той обясни още, че НАТО не струпва войски, за разлика от Русия. 

От Министерството на отбраната към момента не са анонсирали пристигането на бойната техника и към момента не потвърждават официално информацията. Последно беше оповестено акостирането на пет натовски кораба в събота на пристанище Варна. Те трябва да вземат участие в учение, в което ще се включи и българската фрегата "Дръзки". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!