11 посланици подкрепиха София Прайд 2014

ОFFNews 03 юли 2014 в 14:46 5506 21

Снимка Архив

11 посланици сложиха подписите си в подкрепа на предстоящото шествие в защита на хомосексуалната общност в България "София Прайд 2014", съобщиха организаторите на събитието.

"Насърчаването на принципа за равни права на лесбийки, хомосексуални, бисексуални, трансджендър и интерсексуални (ЛГБТИ) хора е важна част от толерантното и отнасящо се с уважение гражданско общество. Никой не би следвало да бъде дискриминиран въз основа на сексуалната му ориентация или половата му идентичност. С подписването на това изявление бихме искали да изтъкнем, че всяко демократично общество би трябвало да застане зад непредубедеността и толерантността към ЛГБТИ общността", се посочва в съвместното изявление.

Дипломатите, подкрепили шествието, са посланиците на Великобритания, Холандия, Белгия, Франция, Германия, САЩ, Финландия, Норвегия, Ирландия, Дания и Южна Африка.

"В Прайд събития по цял свят хомосексуални и хетеросексуални хора се събират в подкрепа на принципа, че всички граждани трябва да имат еднакви права: да живеят, да се обичат и работят без страх от дискриминация. Още не сме постигнали тази цел – дискриминацията все още съществува. Искаме да насърчим България да приеме ЛГБТИ общността като равноправни граждани и да се присъедини към София Прайд. Пожелаваме на всички мирно и щастливо отбелязване на празника.", се казва още в изявлението.

В подкрепа на парада се обявиха още поп певицата Рут Колева и Александа Александрова, известна с участието си в нашумял телевизионен музикален формат.

И двете ще застанат на сцената на концерт, който ще се проведе веднага след края на шествието.

"София Прайд 2014" ще се проведе на 5 юли от 17 часа в София пред Паметника на съветската армия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!