Quantcast

11 посланици подкрепиха София Прайд 2014

ОFFNews Последна промяна на 03 юли 2014 в 14:46 4628 21

Снимка Архив

11 посланици сложиха подписите си в подкрепа на предстоящото шествие в защита на хомосексуалната общност в България "София Прайд 2014", съобщиха организаторите на събитието.

"Насърчаването на принципа за равни права на лесбийки, хомосексуални, бисексуални, трансджендър и интерсексуални (ЛГБТИ) хора е важна част от толерантното и отнасящо се с уважение гражданско общество. Никой не би следвало да бъде дискриминиран въз основа на сексуалната му ориентация или половата му идентичност. С подписването на това изявление бихме искали да изтъкнем, че всяко демократично общество би трябвало да застане зад непредубедеността и толерантността към ЛГБТИ общността", се посочва в съвместното изявление.

Дипломатите, подкрепили шествието, са посланиците на Великобритания, Холандия, Белгия, Франция, Германия, САЩ, Финландия, Норвегия, Ирландия, Дания и Южна Африка.

"В Прайд събития по цял свят хомосексуални и хетеросексуални хора се събират в подкрепа на принципа, че всички граждани трябва да имат еднакви права: да живеят, да се обичат и работят без страх от дискриминация. Още не сме постигнали тази цел – дискриминацията все още съществува. Искаме да насърчим България да приеме ЛГБТИ общността като равноправни граждани и да се присъедини към София Прайд. Пожелаваме на всички мирно и щастливо отбелязване на празника.", се казва още в изявлението.

В подкрепа на парада се обявиха още поп певицата Рут Колева и Александа Александрова, известна с участието си в нашумял телевизионен музикален формат.

И двете ще застанат на сцената на концерт, който ще се проведе веднага след края на шествието.

"София Прайд 2014" ще се проведе на 5 юли от 17 часа в София пред Паметника на съветската армия.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.08 2014 в 11:05

Сексуалната ориентация на техни превъзходителства, посланниците на Великобритания, Холандия, Белгия, Франция, Германия, САЩ, Финландия, Норвегия, Ирландия, Дания и Южна Африка, си е лично тяхна работа. Нека бъдат така добри, да я запазят такава, вместо да ни я налагат.
Оставка за кмета, разрещил тази простотия, затворила центъра.
Дали ако отиде група хора, мъже над 30 години, харесващи млади жени, ще им разрешат да блокират центъра?
Или жени над 30, харесващи млади момчета?

05.07 2014 в 21:03

Пол, аз не бих тормозил обратни, честно. Считам, че си е техен личен избор. Но и не е добре, да се прави парад на нещо, което първо не е някакъв велик пример за подражание, и второ с нищо обпатните не са повече от стругари, фрезисти, музиканти, точилари, ел теххици, жепейци и други, че те да правят паради, а останалите не! Тоест останалите професии и наклонности остават игнорирани, и уж сме демократично общество, а на останалите не се разрешана, дори полицията гони събиращи се такива от страх на управниците да не бъдат изритани от постовете си. А гейпарада е разрешен? Излиза доста недемократично амиго! Видищ ли гейовете са нещо сякаш привилегировано, а не бива да е така! А относно тормоза над обратните, това влиза в членове от НПК, където се описват случаите на агресия към индивид от друго лице или лица както и наказанията за това! Ако аз бях шеф купчина изнасилвачи рецидиви и мутри щяха да бъдат разстрелвани без да ми пука за евродирактиви и други - просто защото рецидиви, изнасилвачи не са хора а животнизверове. Но не съм. А тия, които вземат заплатки като депутати и други да оправят справедливо закони и система отношиния не го правят .Те са виновните! Системата е несправедлива! Толерират се паразити а се прецакват лоялните на системата. Отдавна е така. Няма управници тия горе са врагове. За наше съжаление. Аз не бих отишъл на гейпарад не защото бих толмозил гейове, а защото ако ида там значи да се отъждествя като такъв а не съм. Но бих говорил, играл футбол, пил бира с обпатни без да имам някакви негативни чувства защото са обпатни. Това си е техният живот. Та не си прав, с изключение на данъците... Именна тая паразитна шайка на разни постове не прави законите справедливи и затова разни катуни вземат сациални, разни политикани вземат партийни, а останалите я духаме. Но затова не е моя вината. Ако зависи от мен, биха се оправили нещата. Но тия не искат, защото от тия приходи вземат пари те, а ако са правилно законите тия паразити няма да могат да вземат пари наготово и ще бъдат изгонени от софрата. Но те сами няма да се махнат.

05.07 2014 в 16:35

Пеци - точно така - никой не ни закача, особено в Борисовата, където пребиват и убиват хора като нас. Уважаваш личния периметър - еми тогава не се бъркай. Аз казвам ли ти дали имаш право да протестираш, а? Не ти определяш кой има право на мирно шествие с плакати и знамена за два часа веднъж годишно. А иначе не знам кой смуче пари като паразит, обаче от моята заплата се плащат детски надбавки на хора като тебе, понеже хора като тебе са причината аз да нямам право на собствено дете и да съм принуден насила да плащам за твоето, за да може после да ми обясняваш колко го покварявам. Не ти пука много-много откъде идват кинтите за здравното осигуряване, а? Начи може да плащаме данъци за вас, обаче не може да излезем за 2 часа веднъж в годината, за да се защитим от постоянните ви гнусни обиди, псувни, лъжи и клевети. Натрапвайте си личните разбирания за морал на собствените си деца, карайте ги да живеят според вашите средновековни правила колкото си искате. В момента, в който почнете да налагате кой трябва да се скрие и кой няма право да бъде показан по телевизията, значи сте прекрачили границата на личната свобода и се опитвате да мачкате другите хора. Може да си мислите, че сте супер нормални и повече от другите хора, но не е така. От памтивека ни има - избивате ни от хилядолетия, горяхте ни на кладите, после Хитлер ни натика в газовите камери, но пак сме тук. Дори да ни избиете до крак, както сте правили неведнъж, някои от собствените ви деца ще бъдат гейове дори и да ги отглеждате в манастир. Не можете да се преборите със статистиката - някаква част от населението винаги ще е хомосексуална независимо колко много ви се ще да не е така. Част сме от всяко общество във всяка държава. Светът не е направен само за вас, нищо, че сте 95% от населението. Ние също имаме право да живеем нормално, да не ни пребиват по улиците и да не ни карат да се крием и да мълчим всеки път, когато стане дума за нас. Не те кефи да гледаш - оправяй се, твой проблем. Не ми е работа на мене да си следя всяка думичка и жест сакън да не ти наруша душевния комфорт. А ако ти лично не можеш да бъдеш светлия пример за подражание на детето ти, никой друг не ти е виновен.

04.07 2014 в 15:58

Пред парламента е по-добра идея.

04.07 2014 в 12:15

Е браво на посланиците - тук църквата се възпротиви - къде е моралът на нашите политици, изповядащи християнските ценности? Те май противоречат на европейските ценности!

03.07 2014 в 20:38

Посланиците въртят някакви педерастки номера. "Искаме да насърчим България да приеме ЛГБТИ общността като равноправни граждани и да се присъедини към София Прайд."
Че кой е отнел на общността перверзници гражданското равноправие? По какъв точно начин? Гражданските им права са гарантирани от Конституцията на Република България, господа "дипломати"!

03.07 2014 в 19:57

Аз на детето си ще му обясня, че това са педерасти - душевно болни асоциални паразити, които нямат НИКАКЪВ принос за човечеството и единствената им цел в живота да съществуват е да парадират с педерастиите и извращенията си. Да страни далеч от такива уроди и при възможност да ги унижава, бие, злепоставя и всичко за да не им се позволява да си развяват уродливите "ценности".
Това - за педерастите. За хомосексуалните - т.е. хората, които са избрали да се пляскат еднополово - въобще не ме интересува кой с какво го прави в спалнята си - то си е за него, стига да не парадира с извращенията си и да се опитва да ми обяснява как трябва да толерирам недоразвити мъже с отрязани пишки и полужени с бради

03.07 2014 в 19:28

При ГейПрайда не става дума за отстояване на никакви "права", тъй като практикуващите еднополов секс правата си ги имат ПО ЗАКОН, и никой не им ги е отменил.

Обаче тези ГейПрайдове са всъщност агресивна ПРОПАГАНДА на "алтернативна сексуалност" (в миналото определяна като "сексуални извращения").

Обществото в своето мнозинство (съвсем демократично) не приема подобна натрапчива форма на ГейПРОПАГАНДА. Не знам защо тези посланници се опитват да натрапят на мнозинството от българския народ подобни несвойствени "европейски ценности".

Факт е, че сме най-бедната страна в Европа, и само цените са ни "европейски" (и дори по-високи№, а доходите, заплатите и пенсиите си останаха „български", тоест мизерни. Ама това тия "европейски" (или както ги наричат хората по-скоро "ЕВРОГЕЙСКИ") посланници трябва да имат предвид, че резултата от тяхната натрапчивост ще е точно обратен.

Българите вече видяха, че членството в ЕС и НАТО не им вдигна жизнения стандарт, а всъщност дори го понижи. Това няма да се промени с ГейПрайдове. Народа иска повече мъни, а не повече тоя ГОЛЯМ ЕВРОГЕЙСКИ *ур, дето ни го сложиха западняците.

03.07 2014 в 18:11

Бастор, аз не съм някакъв фанатик срещу тия хора. Аз считам, че избора в личен план си е лично техен и никой няма моралното право да ги тормози, защото са обратни, защото и никой няма право да тормози някого, щото си почесал носа или кихнал или си вързвал обувките по друг начин - не броя армията където си имат устав! Считам, че личният избор на човека за личните му дела, ако не тормози другите е свещен и нямат другите право да го тормозят, нищо че бил обратен! Това е техният личен периметър и аз го уважанам! Но? Когато такива хора хукват да парадират с това си нещо, те стават проблем на останалите, които са хетеро! Тоест те налагат с врява и карнавали своето разбиране над останалите, тормозейки техният мир! Развалят и движението ,правят задръствания. Създават и лош пример в децата. Защото как да обясниш на едно дете, че обратните са с привилегии да вряскат и дефилират по площади и улици, просто защото били гейове и някой мафиот налага тоя извратен морал, а ти в това време заобикаляш с колата си три улици, и гориш бензин, за да идеш на работа или да се прибереш или пък пеш вървиш още един километър, щото гламавите продажни политици и още по-непукистите им пазачи и нашите горди МВР им удисват? И ги пазят от тълпата, без тълпата да им дреме че тия са гейове, а просто задръстват хдвижението на хората? Аз съм срещал гейове не един и нищо не ми е променяло мнението за самият човек. Ако е гей негов си проблем, стига да не пречи и на теб! Но аз не им преча и други, а те вдигат врява и задръстват улици? Те пречат! С парадите си! Ами да идат на един стадион бе?! Както музикантите артистите футболистите ходят на специални места да покажат уменията си, да съберат публика така и гейоовете да се пратят там! Нима гейовете са с предимство пред певци музиканти хокеисти футболисти~? Не са, но тия врагове мижитурки по държавни постове ги превръшат в някакви идоли мъченици? А никой не ги закача и на никой не му дреме че са гейове и лесбийки, стига да не пречат бе? Но те стават проблем с тия паради, не че някой ги тормози. Затова съм за смъртно наказание на политици толериращи това, а не за тормоз над обратните - има разрика! Защото държавника трябва да е справедлив, правилен, да определя правилно общият ред, а тия не само не го правят ами и рушат морала и на нормално половите! Аз мразя политиците защото те са виновни за тия злини, макар и не всички до един политици! Защото те са проблема, не обратните! И то засега недосегаем и за съжаление ни скубят парите и живота и ни вредят. Затова съм да бъдат съдени и ако не изтрепани поне затворени доживот без право на помилване, защото рушат и вредят а не защото има обратни! Обратните не ми пука че дса такива, ако не ти пречат! Това е техният си личен избор и той си е техен! Но превърнат ли го в обществен, трябва управителите да ги скасктрят! А те ги толерират а прецакват куп невинни. Това е проблема....

03.07 2014 в 18:11

Бе стига сте ползвали тия деца като оправдание за глупостите, които се ръсят.
Ама какво ще кажа на детето? - Както казаха, твое дете е, ти си намери как да му обясниш. И аз не бих искала да обяснявам на моето защо на билборда някаква кака е по цици, ама разните чалгарки си се пъчат така. Не бих искала и да трябва да му обяснявам що примерно някой е убил майка си, защото е решил,че тя го следи. Много неща не искаме да им обясняваме, само дето трябва да се обяснят, колкото и да ви е неудобно. Още повече, тия деца ще станат големи хора в един момент, да ги пазим от всичко лошо и всичко, дето не ни харесва особено много в света, създава лигави възрастни, дето са расли в саксия. И те като пораснат ще има сексуални, някои от тия деца може и те да са хомосексуални, стига сте ги третирали като отделен вид или като нежен порцелан.