11 000 дка гора изгоря, щетите са за над 20 млн. лева

OFFNews 11 август 2015 в 09:56 2255 0

Снимка Архив

Над 11 000 дка гора е изгоряла до този момент, гасенето и възстановяването ще струват на държавата над 20 млн. лева. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Георги Костов. 

"Очаква се до края на деня да бъдат потушени пожарите край Драгоман и Брезник. При Драгоман пожарът е засегнал и полигонът в Сливница и едно от предположенията е, че огънят може да е тръгнал от там", обясни заместник-министърът.

„За съжаление, повечето пожари възникват от човешка непредпазливост, нехайство, безотговорно поведение и затова призовавам да се спазват елементарните правила за пожарна безопасност. Нека заедно да опазим гората на България от пожари”, коментира още Костов.

„Ще помолим тези, които почистват пасища, предварително да ни информират къде ще почистват, за да имаме готовност за действие в случай на пожар”, обясни Костов. 

По повод незаконната сеч на дървета, той заяви: С мерките, които сме взели, законната сеч ще бъде изцяло под контрол и видима, увери Костов. "Всеки гражданин само след няколко седмици ще може по номера на камиона с дървесина, сам да провери в интернет какво вози този камион, законно ли, незаконно ли е и от къде е добита дървесината"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!