Пожарите край Драгоман и Брезник локализирани, няма опасност за хората

OFFNews Последна промяна на 11 август 2015 в 07:33 1592 0

Пожарите край Драгоман и Брезник са локализирани. Няма опасност за населените места, съобщиха от Пожарна безопасност и защита на населението.

В овладяването на огъня са се включили служители на ПБЗН, Югозападното предприятие и военни. Те са били затруднени от пресечения, стръмен и каменист терен. Заради тези условия в гасенето се е включил и вертолет Ми-17 на Министерството на отбраната от авиобаза Крумово.

Пожарът край Драгоман избухна на танковия полигон над Сливница и унищожи около 10 дка иглолистно насаждение. Той се разпространи и на запад, но към момента е локализиран и няма опасност за населението. 

В Брезник се запалиха сухи треви и храсти, а пожарът обхвана и 80-годишна иглолистна гора. Периметърът му беше локализиран и също няма опасност от разрастване. Няма и нови огнища.

На мястото на двата пожара остават дежурни екипи, които ще следят обстановката през нощта. В 06:00 часа сутринта пожарогасителните дейности ще продължат, за да бъдат доизгасени пламъците, който са основно в областта на иглолистните гори.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !