Представиха възможностите за туризъм в района на Трън

ОFFNews 02 юли 2014 в 14:13 1703 0

На 01.07.2014 г. от 13 часа в сградата на Народно читалище „Гюрга Пинджурова-1895г.“, гр. Трън, се проведе четвъртият от поредицата информационни дни в изпълнение на дейности по проект „Непознатата България – Откритието – Западни покрайнини“, Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с рег. №: BG161PO001/3.2-02/2011/028.

Партньори по проекта са Община Трън, Община Брезник, Община Драгоман и Община Сливница, като във всяка една община по предварително изработен и съгласуван график се проведе информационен ден, в който се даде отчет по изпълнението на дейностите по проекта до момента. Целта на тези срещи е: да подобрят осведомеността за природното, културно и историческо наследство на територията на четирите общини, разпространение на подходяща информация сред туристическия бизнес и местното население, насърчаване на ефективната двустранна комуникация, участие и ангажиране на местния бизнес в разработването и разрешаването на общи проблеми.

На събитието присъстваха представители на общините партньори по проекта, ръководители на предприятия на територията на общината, учители от СОУ „Гео Милев“ и ОДЗ „Ален Мак“, представители на различни институции на територията на община Трън и други заинтересовани организации, както и целият екип, изпълняващ проекта.

в рамките на проект с рег. № BG161РО001/3.2-02/2011/028 „Непознатата България – Откритието – Западни покрайнини”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието му се носи от община Трън и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.”

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови