Австрия въведе граничен контрол по унгарската граница

OFFNews 16 септември 2015 в 07:28 5043 2

Австрия въведе граничен контрол по унгарската граница

Австрия въведе граничен контрол по унгарската граница в полунощ. Министърката на вътрешните работи на Австрия Йохана Микл-Лайтнер обяви решението на правителството в късните новини на австрийската телевизия.

В помощ на полицейските служители ще бъдат включени 500 войници.

"С тази мярка искаме да поставим ясен сигнал. Желанието ни е да се върнем към нормален режим на влизане в страната, с ред и интензивен контрол, като това допринесе за общоевропейското решение на проблема", каза Лайтнер.

В резултат, автобусите, които обикновено отвеждат мигрантите от южната сръбска граница с Македония до Унгария, снощи са били пренасочени към Хърватия.

Снощи над 4000 имигранти тръгнаха пеша от Истанбул за Одрин, след като турската полиция не им е позволи да продължат пътя си в автобуси. Крайната цел на бежанците е Германия, а причината за масовото пътуване е новината за това, че Германия ще затвори границата си за нови имигранти.

Вчера стана ясно, че Германия също въвежда контрол по границата си с Австрия заради големия брой бежанци, които пристигат ежедневно в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика