Цацаров иска пълна проверка на разрешителните за оръжия

OFFNews 18 март 2014 в 14:11 4566 6

Главният прокурор разпореди да бъде направена пълна проверка на издадените разрешителни са оръжия, съобщиха от прокуратурата. 

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров от 18 март 2014 г., Върховна административна прокуратура (ВАП), отдел „Надзор на законност“, започва проверка на територията на цялата страна за спазването и прилагането на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия (ЗОБВВПИ).

В хода на проверката ще бъде изискана информация от Областните дирекции на МВР и районните полицейски управления за абсолютно всички лица, на които са издадени разрешения за притежание и носене на огнестрелни оръжия, независимо от основанията за това (лов, самоохрана и т.н.). Ще се проверят и действащите срокове на разрешителните, както и наличието на огнестрелни оръжия и боеприпаси с изтекъл срок за съхранение, и спазването на служебните задължения от страна на службите КОС в цялата страна.

На главния прокурор ще бъде представен пълен списък на всички лица с разрешение за носене и съхраняване на огнестрелни оръжия, броя и вида разрешени огнестрелни оръжия (вкл.късо и дълго), броя боеприпаси и основанието, на което са издадени разрешенията.

Проверката ще завърши на 25 април 2014 г. и резултатите от нея ще бъдат представени, ведно с предложение за по-нататъшни действия във връзка с притежанието на огнестрелни оръжия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews