Стефан Данаилов пребори коварна болест

ОFFNews 06 март 2014 в 08:52 19865 7

Стефан Данаилов
Стефан Данаилов

Стефан Данаилов е преборил коварния лимфом, от който преди няколко месеца открил, че боледува.

Това съобщи самият Данаилов от Париж, където е бил на контролните му прегледи.

И петскенерът, и щателните пълни изследвания, включително и проби от костен мозък, са показали, че Ламбо се е преборил с коварната болест. Заедно с него е и проф. Георги Михайлов, национален консултант по хематология, който го лекува в София. Френските лекари са похвалили българския екип за грижите и са подчертали, че Данаилов е в много добра ремисия, съобщава в. "Преса".

През есента на 2013-а Данаилов е бил диагностициран с лимфом и е започнал лечение в националната хематология. Актьорът и политик се е подложил на химиотерапия, която понесъл много добре, и бил впечатлен от уменията на българските лекари.

Журналистката Валерия Велева от в. "Преса", която е говорила с Данаилов, написа във фейсбук: "Приятели, ето една добра вест - Стефан Данаилов е здрав! Здрав! (...) Разговорях със Стефан по телефона - беше в отлично настроение, смееше се, разказа ми в подробности за прегледа. Придружава го проф. Георги Михайлов, шефът на националната хематология, който в последната половин година прилага успешен метод за лечението му. Съпругата му Мария, която остана в София, през цялото време му даваше кураж и сила. Впрочем Ламбо никога не се "предаде". Знаеше, че ще победи и този път, беше несломим оптимист - такъв, какъвто е бил през целия си живот."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови