Повдигнаха обвинение на мъж, явил се гол да се бори за кръста на Йордановден

OFFNews 08 януари 2015 в 13:40 4035 2

Мъж от Първомай се сдоби с обвинения, след като извади на показ интимните си части по време на ваденето на кръста на Йордановден в Първомай. 

Янко Минчев е обвинен за това, че на 06.01.2015 г., в гр. Първомай, при провеждането на масово мероприятие във връзка с празника „Богоявление”, в условията на опасен рецидив е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм, съобщиха от прокуратурата. 

Янко бил задържан, а при разпита той се е признал за виновен. Според прокуратурата той е осъществил престъплението с пряк умисъл и е отказала да сключи споразумение с него. Мъжът е бил осъждан два пъти с „лишаване от свобода” за умишлени престъпления от общ характер. Последното му наказание от девет месеца „лишаване от свобода” е изтърпяно на 16.01.2014 год.

Случката с Минчев се разигра вчера в Първомай. След като отец Станимир хвърлил кръста в шадраван в центъра на града, 9 млади мъже се хвърлят в битка за изваждането му. В резултат три момчета вдигат кръста над главите си - Манол Георгиев, Христоз Христозов и Мирослав Митрев. На друго мнение обаче била ромската част от публиката, според която техен човек - Георги, пръв е хванал кръста. Като подкрепа и в израз на отношение към публиката Янко, който е приятел на Георги, си сваля панталоните и показва интимните си части.

Това е повод и полицията да се намеси.

В разигралите си грозни сцени пострада и кръстът, който излезе от водата с пречупено рамо.

След случката отец Станимир обявява, че следващата година във водата ще влизат само мъже и момчета, представили кръщелното си свидетелство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!