Подайте сигнал в ДАНС, ако сте получили SMS за проблем с банките

OFFNews 28 юни 2014 в 11:36 2064 0

Снимка Архив

В Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) е открита телефонна линия за сигнали на граждани относно опитите за дестабилизиране на банковата система.

Хората могат да съобщават за получени SMS или имейл съобшения, съдържащи негативна информация за състоянието на български банки.

Подаването на сигнали може да става на номер 866 22 11 или 814 70 95, както и на имейл адрес [email protected].

Комисията за финансов надзор обяви в петък, че започва проверка на лица и медии, правили подвеждащи изявления или разпространили слухове и неверни или заблуждаващи новини относно Първа инвестиционна банка, Корпоративна търговска банка и Булгартабак холдинг.

Проверката е за нарушение на Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти.

КФН призова медиите да проявят отговорно поведение и да спрат разпространението на мнения, както и потребителски коментари под материали, отнасящи се до публични дружества, които биха могли да създадат невярна или подвеждаща представа относно финансови инструменти, включително разпространяването на слухове и неверни или заблуждаващи новини.

В случай на установяване на данни за извършени престъпления срещу финансовата система, ще бъде сезирана Прокуратурата на Република България. След приключване на проверките и съответните административно-процесуални действия КФН ще уведоми обществеността.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови