Тотю Младенов няма да е депутат

Александра Маркарян 07 октомври 2014 в 14:55 15075 8

Тотю Младенов
Тотю Младенов

Бившият социален министър Тотю Младенов няма да е депутат.

Той е изместен от второто място в листата на ГЕРБ във Враца от третия в списъка - Красен Георгиев Кръстев - с преференция, сочат данните на РИК.

Кръстев е събрал 3284 преференциални гласа, които са равни на 15.28% от всички гласували за ГЕРБ в 6-и МИР Враца. Младенов, който бе кандидат за депутат единствено от Враца, има 2717 преференции (12.65%) и със сигурност ще бъде изместен от второто място.


Почти сигурно е, че ГЕРБ ще вкарат и втори депутат от Враца, т.е. водача на листата Петя Цветанова Аврамова и избрания с преференция Красен Кръстев.

Красен Кръстев

Той заместник-директор на Районната здравноосигурителна каса (РЗОК) във Враца от 2010 година, той е и общински съветник от ГЕРБ в Бяла Слатина.

В листата на ГЕРБ има още един кандидат, събрал много преференциални гласове - 9-ият в листата, чийто номер съвпада с номера, с който партията се яви на изборите. Николай Хинков Рашев има 1215 гласа и така при пренареждането на лисатат на база преференциалното гласуване той ще се нареди на четвърто място и няма да успее да се нареди сред народните представители в 43-то Народно събрание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови