Ангелкова обеща евтини чадъри на морето

OFFNews 18 май 2017 в 16:19 8215 2

Голяма част от цените за чадър и шезлонг ще бъдат намалени това лято, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в Бургас по време на среща за подготовката на летния сезон в региона.

Едни от примерите е морски плаж „Къмпинг Нестинарка“, където цената за 1 бр. чадър е 0,36 лв. и за шезлонг – 0,36 лв.

На „Къмпинг Оазис“ това лято цените за чадър и шезлонг са по 6,00 лв., като миналата година са били по 10,00 лв. В срещата участваха вицепремиерът Валери Симеонов, областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, кметове на общини в областта, представители на МВР, НАП, РЗИ.

„Миналата година с приетата от нас методика задължихме новите концесионери да предложат какви ще бъдат цените на шезлонги и чадъри“, припомни министър Ангелкова.

Тя бе категорична, че основен приоритет в работата й е броят на неохраняемите плажове да бъде намален.

„Това лято служителите на Министерството на туризма ще проверяват както плажовете, така и местата за хранене и настаняване, за да се осигури нормално протичане на сезона. С това целим гостите, които посещават за първи път България, да се върнат отново“, каза още тя.

Ангелкова посочи, че предстоящият летен сезон ще бъде много успешен, като ръстът ще бъде между 7% и 10%. През лятото ще има мобилни екипи, които ще проверяват плажовете, отдадени на концесия и под наем. Те ще реагират максимално бързо на подадените сигнали. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

2

aviatora

18.05 2017 в 16:49

На Мичурин ли?!

42249

1

Denis Rizanov

18.05 2017 в 16:27

И евтини чадъри и евтини коври да обещаеш и пиьенье на корем до пръсване да обещаеш, ни мож ма излъга български турист да съ пиша, мазните мутренски гуши да пълна! Не.