Симеонов поиска турският посланик у нас да бъде отстранен

OFFNews 26 април 2017 в 09:44 4126 0

Посланикът на Турция в България да бъде отстранен – за това призова в ефира на Нова телевизия съпредседателят на "Обединени патриоти" Валери Симеонов. Причината е, че според него Сюлейман Гьокче се меси във вътрешните работи на страната. Симеонов настоя също да бъде отзован посланика на България в Турция Надежда Нейнски.

„Сюлейман Гьокче обикаляше с Лютви Местан, когато трябваше да се създадат структури на новата партия. Той участваше пряко и косвено в предизборната кампания”, коментира Валери Симеонов.

И попита: „Какво означава да не се съобразяваме? Да се откажем от собствения си суверенитет и независимост? Да приемем, че сме едва ли не бъдещата провинция на Турция? Това ли означава да се съобразяваме с нашия съсед? Мястото на България е тук и по никакъв начин не трябва да се огъваме”.

По отношение на коалиционното споразумение Симеонов коментира, че то все още не е подписано, а са очертани единствено приоритетите.  

"Сега приключваме с политическото споразумение, което ще бъде като Библията за бъдещето на тези политически формации”, добави Валери Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови