Московски поиска затваряне на сайтовете за споделено пътуване

OFFNews 18 април 2016 в 17:44 14428 22

Снимка БГНЕС

Транспортният министър Ивайло Московски се обяви за затваряне на сайтовете за споделено пътуване на продължилата два часа среща с автобусните превозвачи. 

Групи в социалните мрежи и редица сайтове предлагат споделен транспорт, като цените са доста по-ниски от тези с автобус по същите направления, а превозът става обикновено с леки автомобили. 

Според Националното сдружение на автобусните превозвачи в България обаче става дума за микроавтобуси, които предлагат превоз през такива сайтове.

Оттам изразиха съмнение относно това как ще става контролът на тези превозвачи, които към момента са между 3000 и 5000 и голяма част от тях не плащат данъци. 

На срещата транспортният министър и превозвачите се споразумяха по няколко основни основни теми, сред които да се направи преглед на националната транспортна схема, да бъдат коригирани дестинации, спирки, както и места за качване в автобусите, така че да бъдат доволни превозвачите и пътниците.

Двете страни са се разбрали още за нова категоризация на автогарите, което трябва да стане до един месец. 

Готвят се и законодателни промени, които да помогнат за транспорта на общинско ниво. По думите на Московски ще бъде наложен мораториум върху форсмажорните обстоятелства, при които общините сключват договори с превозвачи, за да не заобикалят Закона за обществените поръчки.

Въпреки постигнатите договорки не стана ясно дали насроченият за 26 април протест в София ще бъде отменен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11994

22

Plamen Shopov

25.04 2016 в 08:23

Ще возя,който и когато си искам!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика