Евгений Михайлов засрамен от кандидатурата на Ирина Бокова

Комунист, гад, това е дюшеш за страната, отговори Андрей Райчев

OFFNews 01 август 2016 в 08:27 17009 24

Евгений Михайлов засрамен от кандидатурата на Ирина Бокова

Снимка Нова тв

Срам ме е, че след 27 години демократичен преход хората, които трябва да ме представляват, са свързани с комунистическата партия и Държавна сигурност. Така режисьорът Евгений Михайлов коментира пред Нова тв номинацията на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. Миналата седмица той изпрати писмо до всички посланици на страните членки на Съвета за сигурност на ООН и до всички посланици в ЮНЕСКО срещу кандидатурата на Бокова, в което той разказва за обвързаността ѝ с бившата комунистическа партия и ДС.

Пред Нова тв той обясни, че споровете около издигането на Бокова вървят вече две години. Тя е издигната от правителството на Пламен Орешарски без дебат и други кандидатури, а преди няколко месеца от АБВ заплашили правителството, че ако не подкрепи Бокова, ще оттегли подкрепата си.  

"Това че е подкрепена от българското правителство не значи, че е подкрепено от мнозинството от хората в България или поне от мнозинството от информираните хора в България", обясни Михайлов. Той обясни, че в "световната преса" са излезли разкрития за връзките на Бокова с КГБ и ДС и припомни, че екипът ѝ се ръководи от Райко Райчев, който е агент на ДС. 

"Ани и Виктор, драги зрители, мен ме е срам, че след 27 години демократичен преход, че след 27 години хората, които трябва да ме представляват, са свързани с комунистическата партия и ДС", каза Михайлов и припомни, че бащата на Бокова е бил главен редактор на партийния медиен орган "Работническо дело". Той припомни също, че комунистическият режим е обявен за престъпен със закон.

Той каза също, че Бокова се е изправила "гордо" до руския президент Владимир Путин на Червения площад, като по този начин е демонстрирала съпричастност към политиката на Кремъл и анексията на Крим.

"Този човек няма качествата и морала да оглави организацията. Само Гоце Първанов, само Андрей Райчев и Орешарски разбират как България ще се издигне в очите на международната общественост с тази кандидатура", коментира режисьорът.

В отговор социологът Андрей Райчев обясни, че подобно говорене е донос и продължава 25 години. В твърденията на Михайлов не се казвало нищо, което да компрометира позицията на Бокова през цялото време, в което тя е в политиката. Когато е застанала до Путин на Червения площад, тя е изразила позиция, с която политиката на Русия спрямо Крим е осъдена. "Само че това се спестява", коментира социологът. Той заяви, че срещу Бокова нищо не може да се извади, а се напада нейното минало и баща ѝ. "Има ли при нея антинатовска позиция", попита той. 

Райчев заяви, че в "следващите 1000 години" България няма да има такъв шанс. "За България това е много голям дюшеш. Комунист, гад, това е дюшеш за страната", категоричен е той.

Райчев коментира писмото на Михайлов с думите, че "логореята на доноса тече 27 години" и обясни, че "това му е специалността, той се занимава с това". "Те така си изкарват хляба, това им е работата", обясни Райчев.

"Тая латерна от 90-те години е такава гнусотия, Боже господи!", възкликна той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

24

Red or Dead

09.08 2016 в 00:33

http://goo.gl/82BMV1

14469

21

случайно прочетох

01.08 2016 в 16:00

Човек не си избира роднините, но дори Бокова да е най-лошият човек на земята, тя е българка и не трябва да си развяваме кирливите ризи пред света.
Както се казва, има неща, които и да са верни, не се говорят....

12678

20

ovgun

01.08 2016 в 14:44

Поредният комсомолец пратен в Москва да учи и станал върл антикомунист на 10.11.1989. Такива пребоядисани ветропоказатели и техните помии няма какво да ми ги пускате въобще.

12439

19

Данаил Минчев

01.08 2016 в 14:12


Чакайте, чакайте, ето Ви нещо още по-готино:

"Миналата седмица той изпрати писмо до всички посланици на страните членки на Съвета за сигурност на ООН".
Съветът за сигурност има 15 страни членки, от тях десет непостоянни и пет постоянни. Постоянни са Китай, Франция, Русия, Великобритания и Съединените щати. Много искам да разбера какво Михайлов е писал в писмото до руския и китайския посланик.Че е комунистка и свързана с Путин? На китаеца и руснака това сто про би им харесало.

Друго: как се е свързал с посланика на Ангола (Непостоянна членка)? Има ли такъв въобще в България?

Трето: Михайлов беше шкартиран от някаква комисия заради плагиатство. От кой свой колега "режисьорът" е преписал този път?

Четвърто: В изминалите пет години Михайлов правел ли е нещо, с което да покаже, че не е малоумен некадърник?

12439

18

Данаил Минчев

01.08 2016 в 13:01

"благодарение на заграбените кинти и някой и друг контакт тая си вре костеливата муцуна навсякъде и съответно срами България"

Голямата политика е такава, за съжаление. Работите стават с пари и връзки... И информация! Който държи четвъртата власт, той управлява. Разбира се него пък го водят маститите банкери, които са му дали пари за изборните кампании. Не разбирам само защо от Брюксел ни дърпат уши за корупция и бюрокрация, като са същите тъпаци като нас.

Не оправдавам Бокова, нито я съдя. Не я познавам, за да преценя що за човек е. Но самият факт, че тя, а не някой друг е български кандидат, означава, че трябва ако не да получи подкрепа, то поне да не й се пречи. Какво са си помислили в другите страни? Много вероятно е, да са помислили, че Бокова не струва. Още по-вероятно обаче е, да е било нещо от сорта: "Виж ги ти българите, един друг се топят, какво ще искаш от такива като тях." А най-вероятно са си помислили и двете неща.

12439

15

Данаил Минчев

01.08 2016 в 12:30

За сведение на ситския лорд:
Твоите брат, сестра и баща да не би да са потомствени аристократи? Ами няма как да са - почти всичките знатни български боляри са изклани, когато сме паднали под турско робство. Робството ни е ликвидирало аристокрацията - българите можем да сме само потомствени книжовници, селяни, работници и занаятчии. И по кой закон трябва да накажат Бокова за престъпленията на роднините й?

Михайлов е трябвало да подкрепи Весна Пусич. И без това той си е пуси, откъдето и да го погледнеш.