Борисов: Радев ще е Орешарски 2, ГЕРБ няма да играе с ДПС

OFFNews 24 октомври 2016 в 09:42 9690 7

Снимка Сега

ГЕРБ и ДПС не могат да управляват заедно - това заяви категорично премиерът Бойко Борисов в интервю за Нова телевизия.

Нито в краткосрочен, нито в дългосрочен срок двете партии могат да управляват заедно,обясни още министър-председателят. Той добави, че ГЕРБ са „непорочни и официално и неофициално не са управлявали с ДПС“.
По думите на Борисов Доган в политиката е като Меси във футбола.

„Доган прави това, което прави Меси в Барселона с българските политици, просто ги финтира непрекъснато и ги оставя в положение, в което не знаят какво да правят“, обясни Борисов.

Доган изкара изкара Орешарски за кандидат за президент и така ще провери колко гласове има сега. Той познава народопсихологията на българина“, добави Борисов и каза, че на изборите няма да приеме договорка с гласовете на ДПС.

Но гласовете на ДПС били изкушение за БСП – смята премиерът и добави, че ако Румен радев – кандидатът за президент на левите спечели, това ще е Орешарски 2.

„Ако народът така прецени – може да върне моделът Орешарски с друг премиер, а може и самият Орешарски да се върне“, коментира министър-председателят.

„Този, който вземе гласовете на ДПС, трябва да обещае, че ще управлява с тях“, каза Бойко Борисов.
Той каза, че по негова инициатива се е срещнал с лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, тъй като е искал да знае борят ли се власт или не.

„Разбира се, че искат излаз на властта, с Карадайъ преди седмица съм говорил и искат да влязат официално във властта. Те искат официално да участват през парадния вход“, каза Борисов. На въпрос дали ще участват във властта през задния вход, премиерът отвърна – „не“.

Борисов обаче е категоричен, че БСП и ДПС и „още няколко сателита, които има около тях“, ако вземат властта, ще разклатят държавата.

Премиерът коментира и подкрепата на лидера на ДОСТ Лютви Местан за Цецка Цачева на изборите: „ Има една приказка от Библията - „Няма по лошо от непоискано добро“. Според него подкрепата на Местан е притеснила партията и е създала възможност за много приказки, които нямат общо с действителността.

Пеевски ядоса премиерът


Записите с разговорите на двете каки – Янева и Ченалова – ядосаха премиера. „Това е сериалът, който снимат, събират се в едно студио, всяка седмица снимат едни разговори и ги пускат“, коментира той скандалните записи. По думите му това са врачки и махленски клюки и Борисов каза, че не иска да се занимава с тях, за него е важно, че те не са вече в съдебната сиетама, но който иска, може да ги разследва.

„Нямам общо с Ченалова, нито с Янева, нито имам общо с тяхното махане,нито по какъв начин се месят в съдебната системата“, категоричен е Борисов. На въпрос дали има той общо с решенията на главния прокурор и дали изпълнителната власт ръководи прокуратурата, дали е говорил с главния прокурор, премиерът отвърна: „С маг Светлина съм говорил“.

Премиерът обаче се ядоса, когато стана въпрос за последния запис на каките (за него може да прочете тук), в който те казват, че Бойко и Делян Пеевски играят партия.

„Ако имам общо с Пеевски, ДПС ще ме подкрепят. ГЕРБ си е партия, която си отстоява и е самичка – за мен е по добре да загубя изборите, да остана честен, с вдигната глава“, каза премиерът.

Ядосан обаче премиерът започна да изброява сделките на ДПС – за Булгартабак и за Виваком.

„Булгартабак се продаде по времето на Трайчо Трайков (б.а. - когато е бил министър)– взеха се над 220 млн лева за две фабрики“, обяви Борисов и добави и Виваком: „Тя пък стана 100% частна компания“.

„Мадлин Олбрайт ми се е обаждала, искала е разговор да имаме за Виваком, искаше да участва в тази сделка, но аз не искам да участвам, не искам дори да чувам“, разгорещи се министър-председателят.
В емоциите си Бойко Борисов започна да коментира и Прокопиев. Пеевски и „Прокопиев са едно и също“, каза той и обясни, че новата група, която се създава от Прокопиев и Радан Кънев и от друга страна Делян Пеевски и ДПС – те работят за дискредитирането на ГЕРБ.

„Прокопиев идваше да ми се оплаква, че Цветан Василев иска да го убива, сега му пуска интервюта, той мисли, че аз съм забравил. Сега иска да е най-белият“, възмути се Борисов. Премиерът дори каза, че Прокопиев е имал фронт от министри, които сам е предложил на премиера. „Симеон Дянков, Трайчо Трайков, Нона Караджова, Росен Плевнелиев – те ми ги предложиха. Те бяха добри експерти“, каза Бойко Борисов. Той уточни, че това е свързано с желанията на лобитата да участват във властта.

„Сега партията е над всичко и това е“, ядосан заключи премиерът.


Турция

Премиерът Бойко Борисов коментира още една тема за върнатите гюленисти на Турция. На въпрос „Защо клякаме на Турция?“, той каза: „Мен ме боли коляното, на никой не мога да клекна“. Лаконичното му обяснение по темата за бежанците, гюленистите и отношенията с Турция беше: „Те си удържат на думата и всичко, което влезе, си го вземат обратно. По 200-300 души на нощ – ако трябва да ходят през съд, после да отиват в центровете, вие ми кажете къде да отворя център, в кой град, в Плевен ли?“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14344

7

Nibble

24.10 2016 в 18:06

А бе , защо само на "чесън" рейтинга му мърда...?

12135

6

jackotsenkite

24.10 2016 в 16:37

Няма такъв МАЛОУМНИК!!!
Усеща че ще яде лабута на тези и следващите избори.

77927

3

El Commandante

24.10 2016 в 13:16

Баце за пореден път се проявява като тъпоглав идиот.
Моля некой да му обясни че идват президентски, а не парламентарни избори.