Кметът на Стара Загора потвърди, че изграждането на квартал "Бедечка" ще е скъпо

OFFNews 01 юни 2017 в 14:45 16429 0

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров на практика потвърди тезата на защитниците на парка "Бедечка", че ако се реши да се изгради квартал на мястото на живописната местност, то това е свързано с многомилионни инвестиции в инфраструктура.

"Ако бъде изграждана инфраструктура, ще бъдат направени също немалко разходи по нея. Точната стойност не може да бъде назована, тъй като към момента няма изготвени технически проекти. Не бягам от въпроса колко би струвала инфраструктурата на една такава голяма територия, но никой не е способен да каже това. Тя може да излезе на стойност също около 30 милиона лева. Във всеки случай няма да е малко това, което ще трябва Общината да плати. Така че въпросът е принципен – нека хората да решат какво искат да се случи с тази територия“, заяви градоначалникът, цитиран от местния сайт stzagora.net.

Според екоактивистите от "Запазете Бедечка" общинарите в града подвеждат гражданите на града както за стойността на инфраструктурата за новия квартал на мястото на парка, така и за обезщетенията, които би трябвало да се платят при запазването на зеленото богатство на града.

Според тях, ако се реши да се строи нов квартал, ще трябва да се изградят кръгови движения, четирилентов булевард, мостове, километри улична мрежа, цялата подземна и надземна комуникация, проектиране и надзор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови