Зрители гневни на турската реч в "Под прикритие"

OFFNews 20 януари 2014 в 17:20 19044 32

Сцена от първия епизод на сериала, снимана в Истанбул.
Сцена от първия епизод на сериала, снимана в Истанбул.

Любопитни реакции предизвика сред голяма част от публиката най-чаканата телевизионна премиера - на четвъртия сезон на сериала "Под прикритие".

Първият епизод на Сезон 4 бе излъчен в неделя вечер по БНТ 1 и вероятно заради огромния интерес и дългото очакване бе гледан под лупа от феновете.

И докато все пак повечето адмирираха работата на екипа, бяха изказани и много критики - основно за турската реч в епизода.

"Защо една-трета от серията беше на турски?", "Нужно ли е да чета субтитри в български филм?", "Превърнахте го в турски сериал" бяха част от упреците, изказани във фен-страниците на продукцията.

Критикуващите не бяха "умилостивени" нито от професионализма на Михаил Билалов и Явор Бахаров, които завидно умело артикулираха с турския, нито от факта, че епизодът е сниман в Истанбул и локацията мотивира избора на езика. Инспирираната от действителността нова сюжетна линия за взаимоотношенията между българската и турската мафия също падна на мушката на критикуващите, които питат защо нашите не търгували например със сърбите.

Пренасянето на действието в Турция продуцентите обясниха с интереса към сериала в чужбина и опит той да бъде по-атрактивен за чуждата аудитория. 

Оставяйки критикарите настрана, в дългоочавания Епизод 1 зрителите видяха много екшън сцени (някои доста наподобяващи кино класики от Холивуд), кофи кръв и нови герои (като Ния Туджарова и персонажите от турската мафия). Някои зрители споделят, че са очаквали друго от епизод 1 - развръзка на кървавата снежна баталия от последната серия на трети сезон. Сценаристите обаче изглежда са решили да обяснят в ретроспекция в следващите епизоди как оцеляха Иво, Джаро и Мартин.

Първият епизод превърна БНТ в лидер в праймтайма в неделната вечер, като привлече аудиторията между 18 и 54 години, похвалиха се от БНТ. За 24 часа епизодът е бил гледан в мрежата над 100 000 пъти.

"Четвъртият сезон трябваше да бъде последен. Но интересът на зрителите, както и международната дистрибуция и продажбата на сериала, ни накараха в средата на трети сезон да започнем трансформирането на сюжета така, че той да има потенциал за развитие. Много е важно Сезон 4 да бъде успешен и всеки епизод ще чака оценката на публиката, защото от това зависи дали ще продължи сериалът”, сподели преди началото на прожекция за екипа и гости програмният директор на БНТ Севда Шишманова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!