Борисов: Следи ме кола на МВР. Сега ще стане българският Уотъргейт

Елица Мартинова 16 януари 2014 в 10:19 6451 37

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов ще внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с твърденията на главния редактор на "Галерия" Кристина Патрашкова. Вчера тя заяви, че разполага със записи от разговор между Борисов, президента Първанов и бившия вътрешен министър Румен Петков, на които тримата обсъждат общи действия срещу кабинета.

"Отивам да внеса сигнал до главния прокурор за това, което се говори последните дни. Отново записи от дома ми, предупрежденията на Местан и Цонев, че такива неща ще излизат. За старата ченгеджийска схема - през "Галерия" някой уж дал, някой уж притежавал, еди какво си казал. Не мога да разбера как месеци наред се говори, че нашето правителство подслушвало, за нито един не излезе запис, освен от моя дом", каза председателят на ГЕРБ.

Попитан какво точно гласи сигналът му, Борисов даде разнопосочни обяснения. От една страна заяви, че цитираният от Патрашкова запис не може да съществува, защото той не се е срещал с Първанов и Петков, от друга страна посочи, че описва на Цацаров как "двуврато Pajero" на МВР го снима и подслушва. Председателят на ГЕРБ настоява Патрашкова да бъде арестувана, докато не признае откъде разполага с тези записи, за да стане ясно дали наистина някой следи Борисов или умишлено манипулира записи с негово участие.

Бившият премиер допуска, че срещу него все пак може да излезе запис, който ще бъде манипулиран. Експремиерът е категоричен, че зад тези компромати стоят "ДПС и Моника".

"Така стана навремето със спекулацията, монтажа, манипулирания запис, който изтече по Мишо Бирата, така в момента се готвят да пуснат манипулиран запис. Аз съм убеден, че такъв зпаис не може да има, защото ние тримата никога не сме се събирали", подчерта бившият министър-председател и допълни:

"В сигнала до главния прокурор съм пдоготвил дори двувратото Pajero, навремето аз съм ги купувал тея коли за МВР, със снимачките ги слагат на улицата над нас, все едно са без шофьор, но камерите им работрят, за да засекат кой влиза и се правят, че не подслушват и не проследява."

Бойко Борисов изтъкна още, че не е длъжен да дава обяснение пред никого за срещите в личния си дом. Той все пак подчерта, че докато е "шеф на ГЕРБ", партията му няма да прави коалиции или договорки с АБВ. Бившият премиер подчерта, че истинският въпрос е кой в държавата си позволява да следи личния живот на хората и да нарушава демокрацията.

"Тези номерца какво и как сме си говорили - давам ви пример, когато хванаха американците, че подслушват Меркел, нито един журналист не попита какво е говорила по телефона Меркел. Всички попитаха кой ще понесе наказателната отговорност, че си е позволил нерегламентирано да го прави.
Тук ще стане българският "Уотъргейт" - или ще кажат кой от кръга и обръчи от фирми си позволява да сложи подслушвателна или проследяваща апаратура на един опозиционен лидер (...), ако пък са манипулирали, съответно, да задържат тези, които са манипулирали записите", посочи Борисов и допълни с усмивка: "И днес Румен Петков ми се обади, и вика: "Ще дойда да те видя, за да мирнат".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Какво трябва да знаем за коклюша