Бойко обяви война на управляващите заради Закона за МВР. БСП даде заден

Нели Чолашка 18 юни 2014 в 10:13 9792 27

Бойко Борисов

С война и реваншизъм до дупка заплаши управляващите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Причина за тези заплахи стана отказа на БСП, ДПС и "Атака" да оттегли от дневния ред прегласуването на Закона за МВР, след като Борисов обеща ГЕРБ да оттегли промените в Наказателния кодекс.

Вчера на Консултативния съвет при президента лидерите на парламентарно представителните партии се разбрахме за плавен преход и като точка 2 определяне на приоритетите на парламента и изпълнителната власт.

Лидерите на партиите се споразумели това да се случи следващия вторник, тъй като до петък е зает Сергей Станишев, а до края на седмицата - Лютви Местан.

След няколко прегласувания в крайна сметка Закона за МВР остана в дневния ред, а Бойко Борисов излезе разсърден от залата  и обяви в кулоарите:

"На БСП, на ДПС и на „Атака” вяра не може да се има. Видяхте, за да ми е чиста съвестта, предложих най-толерантните неща от трибуната на парламента.

Не само че ни порязаха, те не спазиха това, което лидерите им са постигнали вчера”, допълни още той.

Вчера Станишев, Местан и Сидеров не само се подписаха, не само приеха, те редактираха целия този текст, заедно с Мишо Миков. Във втора точка ясно е казано да се определят приоритетите на парламента и на изпълнителната власт.

Сега това го скъсвам (скъса споразумението от вчера) и оттук нататък война. Щом искат така, така ще бъде. Те не заслужават толерантност - реваншизъм до дупка."

След това Янаки Стоилов предложи в пленарна зала все пак да се отложи Закона за МВР и това беше прието.

Това пък разсърди "Атака" - то обвиниха БСП, че се страхуват от Бойко Борисов. Те поискаха почивка, за да може новата тройна коалиция - БСП, ДПС и ГЕРБ, да се разбере.

"Имам чувството, че излишно се драматизира ситуацията. Вчера на КСНС не беше поставен въпросът за този закон.

Ние се разбрахме вторник да се видим за законодателната програма на парламента с оглед на общите приоритети. Следващият вторник предстои такава среща.

Ако някой е обявил война и реваншизъм, това вече не е политика, в която бих могъл да участвам", коментира в почивката лизерът на ДПС Лютви Местан. Той не беше в залата в началото на пленарното заседание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!