Защо децата са вредни

Емил Йотовски Последна промяна на 29 май 2018 в 07:30 13175 2

Спомняте ли си единоборството на кмета на Трън и първолака? Преди две години. Зверско, жестоко, нахвърляне на дете срещу джип.

За тези, които са забравили припомням - Малкият хулиганин грубо и недобросъвестно се е нахвърлил върху джипката на бившия кмет на Трън. Слава Богу на колата нищо ѝ няма. Съдът си отдъхна. Прокурори и адвокати - също. За щастие шофьорът е оправдан на първа инстанция. Браво на съдията.

Някои от вас сигурно ще кажат, че шофьорът може да е виновен. Но преди да си направите прибързани заключения нека се вгледаме във фактите.

Първо. Шофьорът е карал е с 25 километра. Обвинението не може да докаже че е карал с повече. Затова той е карал с 25. Всъщност, обвинението нищо не може да докаже, защото няма свидетели. Някои зли езици шушнат, че свидетелите били заплашвани, но аз като гражданин не мога да допусна човек избиран за кмет да заплашва. Затова шофьорът може да е карал и с 10 километра. Дори и назад може да е карал. Нали така? А докажете го де!

Второ. Шофьорът не е забелязал детето. Ами това е дете. Не е дирек. Как ще го забележиш? Най-вероятно е летяло по улицата със сто километра и без пуснати светлини. Ето и предложение – Да се гласува закон всички деца задължително да се оборудват с фарове и мигачи. Второто предложение - да се държат децата на каишка. Като кучетата. Сигурен съм, че така инцидентите ще намалеят. А за най-проклетите малки джигити да се въведат и отнемане на контролни точки. Първа точка – трошат ти колелото пред очите. Втора точка – изкормване на любимата плюшена играчка. Трета точка – затвор. Но да оставим това да го реши мъдрият парламент. Все пак в правова държава живеем.

Родителите на детето щели да продължават съдебната битка на втора инстанция.

Отчаян ход, но ги разбирам. И аз съм родител. Все пак да си отчаян, не значи че си прав. Аз, като съвестен гражданин, вярвам в съда. Не може да се живее в демократична правова, повтарям, ПРАВОВА държава, в която джиповете биват нападани от връхлитащи ги първолаци. Тези деца съвсем подивяха. Обществото ни е полудяло. Трябва спешно да се гласува закон направо за забрана на децата. Така хем няма да се блъскат по джиповете, хем като пораснат няма да създават проблеми.

Все пак, достойна постъпка е, че бившият кмет е заявил пред разследващите, че детето се е блъснало в него. Достойно е, че и те са му повярвали. Защото къде е един кмет и къде едно дете? Всички знаем, че децата освен, че нямат фарове и лъжат. А кметовете ги избираме защото са порядъчни, честни и в услуга на обществото. Иначе не бихме ги избрали. Нали?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11009

2

случайно прочетох

29.05 2018 в 13:17

Ако и на втора инстанция потвърдят, че тоя е невинен, значи пак ние ще плащаме след решение в Страсбург.

7823

1

kokoten

29.05 2018 в 10:59

Така си е....децата те връхлитат отвсякъде и ти не знаеш какво да правиш...ах,тези калпазани...да се забранят със закон,какво ли още чакат нашите избраници в Парламента,час по-скоро да го приемат тоя закон...