"Синият човек" почина на 62-годишна възраст

OFFNews Последна промяна на 26 септември 2013 в 23:18 33717 8

Paul Karason
Paul Karason

Пол Карасон, един от най-необичайните хора на планетата, почина на 62-годишна възраст от инсулт, предадоха световните агенции.

Той бе наричан "Синият човек" и "Татко Смърф" заради синия цвят на кожата си.

Историята на "Синия човек" стана световноизвестна през 2007 г., когато американските медии го откриват.

Карасон започнал да посинява през 1990 година, когато започнал да лекува дерматита си с балсам, съдържащ колоидно сребро. През 1999 г. препаратът е забранен за медицински цели, но Карасон вече бил със синьо на цвят лице.

Цветът понякога изсветляваше, но не много, разказва пред медиите американеца.

Диагнозата на болестта му е "тежка форма на аргироза" - отлагане на голямо количество сребро в организма.

Пол Карасон преди и след заболяването си

Пол Карасон преди и след заболяването

Странният цвят на лицето объркал много животът му. Напуснал родната си Калифорния и му се налагало да се мести от щат на щат, но навсякъде срещал любопитни и враждебни погледи.

След като пресата открива историята му, животът на Карасон се променя. Намира любовта си и се жени, започва да води телевизионни програми, а групата Eiffel 65 пише за него песента "Blue", която става световен хит.

Карасон е получил сърдечен пристъп и е настанен в болница във Вашингтон, където е живял през последните години. Там е диагностицирано, че има и пневмония, а на 23 септември е починал от сърдечен удар, предадоха днес световните медии.

 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.10 2013 в 13:55

Исхемичен Инсулт и инфаркт са абсолютно еднакви състояния, що се касае за механизма на възникване.Просто, за по голямо удобство са разграничени в медицинската разговорна практика.Не е грешка да се каже напр.мозъчен инфаркт.Иначе инсултите се делят на исхемични и хеморагични.

29.09 2013 в 03:03

Рядко неграмотно стана положението и в този сайт! Аргироза...казва се аргирия и човекът наистина е бил бял, в отговор на тъпака ПИТАЩ. Ако се въведе в гугле ARGYRIA излиза веднага лицето на този човек, защото е с особено тежък случай. За сведение не случайно има израз че богаташите били със синя кръв: това е факт дължащ се на това, че са се хранели със сребърни прибори и в сравнение с пейзаните са имали много по-голямо количество сребърни йони в кръвта, което я прави по-синкава.

27.09 2013 в 14:58

И все пак инсултът се нарича "мозъчен инфаркт", докато никога не съм чувал или чел, на инфаркта да се казва "сърдечен инсулт"

27.09 2013 в 14:54

Странно. Ако това беше вярно, тоест за среброто без други химични и физични изменения, може да се използва за татуировки. Но прилича на някакво трайно изменение, в генетиката или пигментацията. Карма, в този живот е оценил какво е да си негър. Или циганин. Душите сами избират в какъв живот да се втурнат.

27.09 2013 в 12:36

Инсулта не е задължително хеморагичен, може и да е исхемичен. Което важи и за инфаркта, затова недей говори глупости за спукани съдове... Гений.

27.09 2013 в 08:59

Синият може и да е починал, но Червеният ще е вечен! Венсеремос!

27.09 2013 в 08:36

П.С. Лека му пръст на човека! :(

27.09 2013 в 08:36

"сърдечен инсулт"?!
Господа журналисти, сърдечен е инфарктът, а инсултът е кръвоизлив в мозъка (спукване на мозъчен кръвоносен съд)!
Недейте да пишете глупости без да се запознаете поне малко с терминологията, моля ви!
 
X