Бербатов играе с пилоти и артисти в мач срещу агресията

Футболната звезда води отбор срещу автомобилния шампион Ник Левентис в благотворителен мач в понеделник

OFFNews 20 септември 2018 в 16:01 3091 0

Спортисти и артисти ще се включат в демонстративен мач срещу агресията, водени от футболната звезда Димитър Бербатов и автомобилният шампион Ник Левентис. Благотворителната среща под мотото „С усмивка срещу агресията“ е този понеделник на терена на „Спортна София“, а сред играчите ще видим редица известни имена от спорта и шоубизнеса.

Британският шампион от емблематичното състезание „24 часа на Льо Ман“ Ник Левентис ще води своя отбор срещу доказани имена във футбола като Димитър Бербатов и неговите верни приятели от години, които в момента са наставници на ФК „Берое“.

Рамо на тима на Берба ще дадат Александър Томаш, Тодор Кючуков и Константин Мирчев. Една от изненадите в отбора на Фондация „Димитър Бербатов“ е световният шампион по бийтбокс Скилър. Малко известен факт за него е, че в миналото е бил част от редиците на „Левски“, а преди това е тренирал и лека атлетика.

„Ще им скъсаме шортите!“, заканва се на другия отбор Скилър. „Има нужда постоянно да се напомня, че агресията е проблем – на пътя, на терена, в училище. Признат проблем – половин проблем“, обяснява мотивацията си да се включи в инициативата един от най-популярните изпълнители на родната сцена.

Друга част от артистичното присъствие е Дули от рапквартета РДМК, който само преди дни пусна песен с Теди Кацарова и Дичо, насочена срещу агресията в училищата. Сред играчите ще видим и трикратният световен фрий райд ски шампион Ману Гайде.

Пилотския отбор на Левентис пък ще получи подкрепата па професионалните футболисти Владо Манчев, Христо Янев, Стамен Казълов . За Фондация „Вълшебен свят“ ще се борят и Лъчо и Тото от СкандаУ, които преди да изгреят на музикалния небосклон са били млади надежди в професионалния футбол. Сред звездното присъствие в отбора на Левентис са и двама от най-добрите пилоти от неговия състезателен тим „Стракка“. На терена в София ще видим Люис Уилямсън и Адриен Тамбей. Последният е освен наследствен пилот (син на легендата на Формула 1 Патрик Тамбей) и доста запален футболист, когато не е на пистата.

Сблъсъкът между отборите на Фондация „Димитър Бербатов“ и Фондация „Вълшебен свят“ е в понеделник, 24 септември от 11,30 часа на терена на „Спортна София“. Веднага след него започва детски спортен празник - хлапетата ще имат възможност да се пробват и да записват победи в 30 вида спорт.

Най-важното
Всички новини