10 от най-големите късметлии в света

OFFNews Последна промяна на 02 юни 2017 в 08:51 13475 0

Едуин Робинсън

Има хора, на които винаги им върви и то много. Без значение колко черни котки им пресичат пътя или колко огледала са счупили. Вижте историята на няколко щастливци, които разбиват теорията на вероятностите с късмета си.

1. Оси Бил Морган е от хората, за които де факто може да се твърди, че са се завърнали от отвъдното. Колата му се блъска в камион, мъжът е премазан и лекарите констатират смъртта му. 14 минути, след като го обявяват за мъртъв, той се връща към живота. Е, не е в цветущо здраве. Изпада в кома, а медиците са песимисти за изхода. Дотолкова, че на 12-ия ден склоняват семейството му да изключат животоподдържащата апаратура. Но Бил Късметлията отново се събужда.

За да отпразнува невероятното си двойно възкресение, мъжът си купува лотариен билет. Той му донася нова кола. Местните австралийски медии са впечатлени от историята и се надпреварват да го канят на интервюта. По време на едно от телевизионните му участия той носи у себе си късметлийския лотариен билет. Оказва се, че зарадван от изтегления автомобил, е забравил да изтрие част от билета - прави го в ефир и камерата запечатва как той му донася печалба от 250 000 долара!

2. Късмет ли е да те удари гръм? Най-големият, ако става въпрос за 62-годишния Едуин Робинсън, който е глухоням. През 1980 г. той се разхожда с бастун сред полето, когато се извива гръмотевична буря. Подслонява се под дърво и го удря светкавица. Лежи известно време в безсъзнание, а след това успява да се добере до дома си, където заспива от изтощение. Събуждайки се, Робинсън открива... че вижда и чува. Невероятно, но случаят е документиран. Едуин загубил зрението и слуха си след катастрофа 9 години по-рано. 

3. Джоан Джинтър с право може да бъде наречена повелителката на лотарийните игри. През живота си тя печели цели 4 пъти и то седемцифрени суми в долари. Шансът да се случи това е много по-малък, отколкото да бъде ударена от астероид. Но Джоан разбива теорията. Първата печалба й носи 5,4 млн. долара. Десет години по-късно печели още $2 млн., но не спира да играе. След две години лотариен билет й спечелва нови 3 милиона, а последният ударен джакпот на дамата е през 2008 г. - 10 милиона!

4. Тук работите стават съвсем сериозни: следващият герой е оцелял два пъти след атомни бомбардировки. Става въпрос за японеца Цутому Ямагучи, бивш служител на "Мицубиши", който пътувал из цялата страна по работа. През 1945 атомната бомна го заварила в командировка в Хирошима. Ямагучи бил ранен, но по чудо оцелял. Върнал се в дома си в Нагазаки, когато била пусната втората бомба. Невероятен карък? Не! Цутоми оживял и този път. Посветил живота си на агитация срещу атомното оръжие. Доживял до 93 г.

5. Холандецът, който имаше резервация за два смъртоносни полета и оцеля, се казва Мартен де Йонг. Мартен е състезател по колоездене, успял два пъти да се измъкне от смъртта без да прави каквито и да е усилия. Спортистът имал резервация за полет MH17, който бе свален над Украйна. Успял обаче да намери по-евтин билет и в последния момент отменил резервацията. Същото станало и с билета му за злополучния полет MH370, който се изгуби над Индиойския океан през 2014 г. и съдбата му досега е загадка.

6. Тази история е от 13-и век, но се помни и досега. Японският будистки монах Ничирен бил осъден на смърт чрез обезглавяване, тъй като владетелите смятали проповедите му са подривни. По време на екзекуцията светкацица убила палача точно когато замахвал с меча. Ничирен бил освободен, тъй като това било разчетено като знак свише.

7. Късметът споходил най-ненадейно британката Тери Прийс, която си купила от местен супермаркет стриди на промоция за по-малко от 1 паунд. В едната открила скъпоценен камък - достатъно скъпоценен, за да позволи на новата си стопанка да напусне работата си в приют за бездомни и да се пресели в Испания.

8. Норвежецът Андерс Хелструп решил да предизвика адреналина си със скок с парашут. Сигурно тъкмо се е чудил дали ще се отвори, когато покрай него прелетял метеорит. Голямо парче скала. Първоначално никой не му повярвал, но Андрес има пълен запис на скока. По-късно било потвърдено, че метеоритът се взривил едва 20 километра над парашутиста.

9. Който е губил брачната си халка, знае какво е да обърнеш всичко, за да я откриеш. Историята на шведката Лина Палсон е може би най-невероятната за намерена халка, която сте чували. Лина свалила пръстена, за да меси тесто и така и не го открила. 16 години! по-късно жената го намерила нанизан на морков в градината им. Пръстенът по някаква случайност бил попаднал в пръстта - това е лесно обяснимо. Но да поникне морков в него и така да бъде открит, си е късметът на късметите.

10. Разказвали сме ви историята на хърватина Фране Селак, неслучайно наречен най-големият късметлия във вселената. 

Накратко, Фране избягал от сигурна смърт не един, а цели седем пъти. Оцелял в дерайлирал влак с много жертви, в самолетна катастрофа, в още няколко пътни произшествия. Прострелял се и с пистолет по невнимание. Малко след като навършил 73 г., спечелил джакпота от хърватската лотария.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !