Опитаха да подобрят рекорда на Стефка Костадинова

OFFNews 21 юни 2019 в 12:36 17304 0

Руската състезателка по висок скок Мария Ласицкене направи опита да подобри световния рекорд на Стефка Костадинова на турнира в Острава (Чехия).

26-годишната рускиня беше над всички в сектора, като спечели с 206 см от втори опит, записвайки най-добрия резултат за сезона в света.

Ласицкене се опита да подобри световния рекорд, като поиска височина 210 см, но не успя да преодолее тази височина.

Световният рекорд принадлежи на Стефка Костадинова (209 см), като този резултат бе поставен на 30 август 1987 г. на Световното първенство в Рим.

Преди дни Ласицкене хвърли камък в блатото на руската атлетика, като призова цялото ръководство на федерацията и треньорите, уличени в използване на допинг методи, да бъдат изхвърлени завинаги от спорта.

"Нека всички, свързани с този нечуван позор за нашия спорт се махнат и дадат шанс на младото поколение атлети", каза Ласицкене, която може свобоно да изразява мнението си, тъй като не е зависима финансово от Русия.

Междувременно най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова-Колио записа втората си победа в третия си старт на 200 метра за сезона.

Тя победи в турската Суперлига за своя клуб ЕНКА и финишира за 23.60 секунди. Онзи ден Ивет спечели и спринта на 100 метра с резултат 11.49 секунди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови