Мария от Русия разклати сериозно рекорда на Стефка Костадинова

OFFNews 07 юли 2017 в 09:59 4416 0

Идва ли край на феноменалния рекорд на Стефка Костадинова? Вероятно да. Звучи банално, но рекордите са затова - да се подобрява .  

Световната шампионка в скока на височина Мария Ласицкене атакува постижението на легендата ни. Рускинята, която се състезава под неутрален флаг, спечели Диамантената лига в Лозана с 2.06 м. След това постави летвата на 2.10 м, където направи три фаула и рекордът на българката от 2.09 м оцеля.

Иначе Мария се справи с 2.06 м от втори опит. Постижението ѝ е нов най-добър резултат в света за сезона, рекорд на Диамантената лига и рекорд на турнира. Това е и най-добрият резултат в сектора за скок на височина при дамите от 2009 г., когато германката Ариане Фридрих също постигна 2.06 м.

Втора в Лозана тази вечер с 1.93 м завърши световната шампионка в зала от Сопот 2014 Камила Личвинко (Полша), а трета със същото постижение, но с повече грешни опити, се нареди шведката Софи Скуг. Мирела Демирева постигна едва 1.87 м и завърши на седма позиция.

Спортист №1 на България за изминалата година отново не успя да се справи с норматива за Световното първенство в Лондон, който е 1.94 м.

Не съм много доволна от резултата. Чувствам се наистина много добре, съжалявам, че не мога да използвам потенциала си. Имам нов разбег, с който не мога да свикна, но имам още време и се надявам, че ще се справя.

Това състезание наистина много ми харесва, публиката е жестока, пистата много ми харесва, съжалявам, че не успях да се реализирам. Първо ми трябва норматив за Световното, какъвто все още нямам, но там ще скачам за медал”, каза сребърната медалистка от Олимпийските игри в Рио де Жанейро пред Mtel Sport2.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews