Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Ивет Лалова стигна до финала на 200 метра в Доха

OFFNews 01 октомври 2019 в 22:14 4474 0

Най-добрата ни атлетка Ивет Лалова се класира на финала на световното първенство в Доха в спринта на 200 метра. Лалова завърши 3-а във втора полуфинална серия с време 22.58 секунди, което се оказа едно от двете печеливши времена за завършилите трети в сериите си, тъй като само първите две във всеки от трите полуфинала се класираха директно.

Лалова направи много добро бягане и беше на една крачка от втората позиция в серията си, която завърши с мощен финален спринт. Така или иначе тя в крайна сметка ще бяга за трети път за медалите на 200 метра на световно първенство

Преди това тя е била във финала през 2011-а и през 2015-а година. В нейната серия първа завърши Бритъни Браун от САЩ с 22. 46 секунди, следвана от Тайния Гатиер (Бахамски острови), която завърши с 22.57 - нейно лично постижение за годината.

Лалова е със 7-о време от осемте финалистки, като след нея е единствено Джина Бас от Гамбия. Най-доброто време е на Дина Ашър-Смит (Великобритания) с 22.16, следвана от Браун.

"Този финал ще бъде много различен. Много хора не вярваха, включително и аз, че ще бягам отново на финал след всичките тези години", сподели развълнуваната Лалова.

View this post on Instagram

Made it to my 3rd World Championships final! ❤️????????????????

A post shared by Iᴠᴇᴛ Lᴀʟᴏᴠᴀ (@ivet_lalova) on

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews