За поредна година ентусиасти бродиха без панталони в метрото

OFFNews 08 януари 2018 в 12:32 50853 1

Снимка Alltagshelden Schweiz

Хората в няколко европейски града свалиха панталони в неделя за ежегодното пътуване в метрото „No Pants Subway Ride“, съобщи Euronews. 17-ото издание на световното возене без панталони се проведе в големи градове в Европа, включително Копенхаген, Прага, Цюрих, Лисабон, Лондон и Берлин.

Стотици хора бяха регистрирани, за да се присъединят към събитието в Европа, обещавайки да свалят панталоните си масово, докато пътуват под земята.

Събитието бе стартирано през 2002 г. от базирания в Ню Йорк комедиен колектив Improv Everywhere.

Първото провеждане на "No Pants Subway Ride" в Ню Йорк събра едва седем участника, но с всяка година събитието набира все по-голяма и по-голяма популярност, като организаторите очакваха хиляди хора да участват в повече от 60 града в неделя.

От Improv Everywhere споделиха, че не са създали тази традиция по никаква друга причина освен желанието да накарат другите да се забавляват и да се усмихват.

Участниците в инициативата бяха посрещнати изключително радушно от минувачите, които публикуваха снимки от метрото в Лондон с тага #NoTrousersTubeRide.


Подобни сцени бяха наблюдавани и в Берлин, където местните организатори разказаха за Euronews, че около 70 души се присъединили към тях и били постигнали до голяма степен положителна реакция в околните.

Но въпреки че в някои европейски градове събитието постигна голям успех, в други то бе проведено по-скоро скромно и тихо.

Организаторите в Цюрих, Швейцария, заявиха, че само 11 души са се присъединили към събитието, трима от които са от Германия и един от Украйна.

„Някои хора попитаха дали всичко е наред, други казаха, че трябва да сме наистина смели да ходим без панталони, когато е толкова студено навън. Но въпреки всичко се забавлявахме изключително много“, разказаха участниците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

08.01 2018 в 14:40

И на центъра в София имаше група пияни холандци без гащи. И ний значи сме част от тази ценна културна инициатива.