Sephora затваря магазини в САЩ за обучение за расова дискриминация

OFFNews 03 юни 2019 в 12:23 3994 0

Веригата магазини за красота Sephora ще затвори магазините си в САЩ в сряда, а причината е обучение на служителите срещу расовата дискриминация.

Обучението се случва месец, след като американската певица Солана Имани Роу или по-известна като SZA съобщи за инцидент на тази основа със самата нея в един от магазините на веригата.

Изпълнителката твърди, че е расово профилирана от служителка на име Санди в магазин в Калифорния, която е повикала охраната, за да провери дали Солана не краде.

Интересен факт е, че самата Солана преди е работила в Sephora.

От компанията уверяват, че знаят за случая, но твърдят, че обучението не е свързано и не е отговор на това събитие. В официалния си профил в Туитър те пишат:

"Вие сте част от семейството на Sephora и ние се ангажираме да гарантираме, че всеки член на нашата общност се чувства добре дошъл в нашите магазини."

Емили Шапиро, говорител на Sephora, заяви пред Ройтерс, че затварянето на магазините не е в "отговор на дадено събитие", казвайки, че планирането на семинарите е в ход от месеци.

Миналата година Starbucks затвори всички 8000 клона, притежавани от компанията в САЩ, за един следобед, за да проведе обучение срещу "расови предубеждения".

Този ход настъпи, след като фирмата трябваше да се извини за ареста на двама тъмнокожи мъже, които чакали да се срещнат с някого в Starbucks във Филаделфия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови