Разпитват Хари и Меган по дело за клевета

OFFNews 08 февруари 2023 в 15:48 4383 1

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл.

Снимка Getty Images

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл.

Херцогът и херцогинята на Съсекс Хари и Меган Маркъл ще бъдат разпитани в рамките на дело за клевета в САЩ, заведено от полусестрата на Меган, съобщава Би Би Си.

Саманта Маркъл съди Меган за "клевета и вредни лъжи" след интервюто на двойката с Опра Уинфри през 2021 г. Тя твърди, че е била оклеветена, когато Меган "фалшиво и злонамерено" е казала, че е "единствено дете". В интервюто с Уинфри двойката говори за неговото и нейното седейство, кралския живот и психичното здраве.

Меган Маркъл поиска съдът да спре искането да даде показания по гражданското дело, но съдия го отхвърли.

Полусестрата на херцогинята Саманта твърди в заявлението си от март, че Меган е направила "очевидно неверни и злонамерени изявления" пред световната аудитория.

От документите, получени от информационна агенция PA, става ясно, че Саманта Маркъл, която има множествена склероза и използва инвалидна количка, е завела делото, като е заявила, че около 50 млн. души в 17 държави са гледали интервюто на Уинфри.

В молбата се казва, че Меган Маркъл е "разпространила неверни и злонамерени лъжи" и е подложила Саманта Маркъл на "унижение, срам и омраза в световен мащаб", като е използвала "мощните ресурси на връзките с обществеността на кралското семейство", за да разпространи "лъжи по целия свят" за Саманта Маркъл и баща им Томас Маркъл. Според полусестрата става въпрос за "предварително подготвена кампания за унищожаване на репутацията и доверието към тях".

Делото за клевета се води след публикуването на мемоарите на принц Хари "Spare" през януари и на сериала на двойката в Netflix миналата година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови