Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Обвиниха 'Семейство Симпсън' в расизъм и остаряло мислене

OFFNews 10 април 2018 в 12:11 17593 0

Снимка Twitter

Неделният епизод на „Семейство Симпсън“ предизвика нови спорове за южноазиатския герой Апу в анимационното шоу, съобщи CNN.

Комедиантът Хари Кондалу дори засне документален филм „Проблемът с Апу“, който дебютира през ноември миналата година и разглежда характера на героя Апу Назасмадепетилон като отрицателен стереотипен за южноазиатците.

Назасмадепетилон е индийско-американски герой, който управлява магазина Kwik-E-Mart в измисления град Спрингфийлд и се озвучава от актьора Ханк Азария, който не е от Южна Азия.

Във филма си Кондаболу интервюира няколко известни личности от южноазиатски произход, включително Азиз Ансари и Кал Пен, за да обсъдят как характеристиките на Апу могат да се разглеждат като форма на расизъм.

В епизода на „Семейство Симпсън“ в неделя вечер майката Мардж Симпсън чете книга на дъщеря си Лиса, в която се разказва за героиня момиче цисджендър (човек, чиято самоличност и полова принадлежност отговарят на биологичния му пол) и се опитва да модернизира действието.

Лиса отбелязва, че героинята вече е достатъчно еволюирала и всъщност няма емоционална дилема, така че няма смисъл от книгата.

„А какво трябва да направя?“, пита Мардж и реакцията на Лиса трябвало да се отнася за полемиката на героя Апу.

„Трудно е да се каже, че нещо, случило се преди десетилетия и е било аплодирано и безобидно, сега е политически неправилно. Какво можеш да направи?“, казва Лиса, преди да се вгледа в снимката на Апу на нощното й шкафче, през която минава надписът „Не си купувай крава“.

Сцената раздвижи някои емоции в социалните медии, като един човек го нарече „напълно остаряла реакция“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!