Нуждаем ли се от видеонаблюдение на детските площадки

OFFNews 19 октомври 2019 в 09:50 2295 0

За щастие на малки и големи в много от градовете са изградени редица увеселителни площадки и центрове. Особено привилегировани са майките на мъниците, които няма нужда да се чудят къде да разхождат децата в хубавото време. Активността и игрите носят неограничени предимства на подрастващите и не бива да се пропускат във всеки един удобен случай. До колко са обезопасени и защитени обаче децата при посещаването на обособените за игра места?

Кой пази децата?

За тях едва ли е от първа необходимост да бъдат наблюдавани от камери. Докато мама бди за безопасността на детето, камерата не може да бъде от полза освен в някои спорни моменти. Майките и детегледачките са единствените хора, които могат да реагират навреме и адекватно. Малките деца се нуждаят от непрекъснато внимание. Дори и когато са под пряк надзор, не винаги може да се реагира адекватно. Те са толкова бързи, че могат да изненадат и най–бдителните с мигновени движения, смяна на посоката или каква да е лудория. А до движещи се люлки или други увеселителни съоръжения, това може да бъде опасно.

За какво могат да послужат камерите за видеонаблюдение?

Те са по скоро превантивна мярка срещу вандалски прояви и непристойно поведение от страна на големи деца или възрастни хора. Някои стигат твърде далеч в хулиганските прояви и под въздействието на различни вещества не се притесняват, че действията им могат да бъдат заснети. Все пак в тези моменти, камерите могат да представят нужния материал пред правоимащите органи. Те са предпазно средство и що се отнася до бързата ответна реакция при нужда.

Къде другаде могат да са от полза?

Навсякъде! Тяхното приложение вече е толкова широко застъпено, че почти няма област, в която да не се прилагат. Лесната им инсталация и употреба ги пригодиха за масова употреба. Всеки човек може да намери полза за себе си и в своята ежедневна дейност, която да му предоставят камерите за видеонаблюдение.

До скоро беше прието, че само крупният бизнес или производствените компании налагат използването им. Сега това не е така. Най–просто действие стана дори наблюдението на детската стая, когато предоставяме свобода на наследниците си. Възрастни хора, обслужващ персонал или домашни любимци…употребата им просто няма ограничения. Веднъж свикнали на удобството, което предлагат, трудно ще се откажете от използването им.

Наблюдението от всяка точка на света в реално време ги правят много удобни и функционални. При това няма нужда непрекъснато да се използва записващо устройство. Е, не останаха „против“, след всичките „за“ в подкрепа на тях. Оказва се, че можем само да се облагодетелстваме от умните устройства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови