Напред към Холивуд. Барак Обама влиза в киното, от другата страна на екрана

OFFNews 09 септември 2022 в 16:29 3152 0

Барак Обама в шоуто на Джими Кимъл

Снимка Getty Images

Барак Обама в шоуто на Джими Кимъл

44-ият президент на Съединените американски щати Барак Обама изненадващо се насочи към Холивуд. Преди дни той бе награден с „Еми“ за работата си по документалната поредица "Нашите велики национални паркове" в Netflix, съобщи Sky news.

Обама е разказвач на поредицата и "разхожда" публиката из различни природни красоти на пет континента. Продукцията се състои е от пет епизода, а излъчването ѝ започна през април.

Освен всичко Барак Обама също така продуцира "Нашите велики национални паркове" чрез компанията си "Higher Ground" заедно със съпругата си Мишел. Двамата основаха продуцентската фирма, след като напуснаха Белия дом. Малко след това компанията сключи договор със стрийминг платформата Netflix, за който се твърди, че е на стойност десетки милиони долари.

Сред другите номинирани в категорията бяха дългогодишният разказвач на документалните поредици на Би Би Си "BBC Earth" Дейвид Атънбъроу и наградената с Оскар през 2014 г. актриса Лупита Нионго.

Това не е първият път, в който Барак Обама е отличен за творческата си дейност. Той е носител и на две награди "Грами". През 2006 г. и 2008 г. той бе награден в категорията за най-добър албум с говоримо слово за аудио версиите на две от мемоарните си книги - "Дързостта на надеждата" и "Баща ми и аз".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews