'Междузвездни войни: Последните джедаи' спечели над $450 млн. за седмица

OFFNews 18 декември 2017 в 12:06 43645 1

Снимка LUCASFILM

Най-новият филм на "Междузвездни войни" генерира повече от 450 милиона долара от продажбите на билети в световен мащаб през първата седмица, съобщи Би Би Си. Филмът надскочи съперника си - компютърната анимационна комедия "Фердинанд", която спечели 13 милиона долара.

Общата сума за "Последните джедаи" включва 220 милиона долара от кинопрожекциите в САЩ и Канада, поставяйки филма на второ място в списъка на най-посещаваните филми за всички времена за Северна Америка.

Той надмина и последния филм "Междузвездни войни: Силата се пробужда" от 2015 година, който спечели рекордните 248 милиона долара.

На трето място е анимацията на Disney "Коко", който донесе малко над 10 милиона долара за четвъртата си седмица в американските кина.

„Междузвездни войни: Последните джедаи“ е осмата част от 40-годишната космическа сага и е режисиран от Риан Джонсън.

Актьорите Марк Хамил и Кари Фишър отново влязоха в ролите на Люк Скайуокър и принцеса Лея. Британските актьори Дейзи Ридли и Джон Бойега също са сред актьорския състав.

Филмът е добре приет от критиците и е с положителе вот от 93% на уеб сайта за оценяване на филмите Rotten Tomatoes.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

1

Victimized

18.12 2017 в 13:53

Кари Фишър реално в нищо не влиза, понеже жената почина наскоро. Но за Дисни няма невъзможни неща, и героите от старите епизоди които не са сред живите ги замества компютърно генериран образ и звук.
След време актьорите ще си продават просто правата, а лицата им и гласовете им ще си ги нареждат както си искат режисьорите..
Добре дошли в новия свят : Д