Майсторски клас с фотографа Симон Варсано

OFFNews 22 януари 2024 в 15:30 1411 0

Симон Варсано

Снимка Симон Варсано

Симон Варсано

Студио „Варсано“ посреща новата 2024 г. с покана за фотографски курс и студийни фотосесии със Симон Варсано. Фотографът има повече от 40-годишен опит в портретната фотография, работи в киното и театъра с водещи режисьори, оператори и актьори от българската, европейската и американската сцена. Сега предлага да сподели своя опит с ограничен брой участници в майсторски клас по портретна фотография.

ПОРТРЕТ. Майсторски клас със Симон Варсано

Курсът започва на 28-и януари 2024 и е насочен към хора с известен опит – любителски или професионален – във фотографията. Основен акцент на курса е изграждането и подобряването на индивидуалния стил на всеки един от участниците. Седемте срещи са практически ориентирани към нуждите и интереса на курсистите в рамките на темите: студиен портрет, портрет в екстериор, групов портрет, репортажна фотография и разказване на истории в снимки. Композицията и работата със светлината са част от всяка една тема. Важните елементи от техническата страна на фотографията ще бъдат представени чрез работата със студийната и фотографска техника, както и с постпродукцията на снимките.

„Като фотограф, снимал еднакво дълго аналогово и дигитално, смятам, че е важно да не развиваме консуматорство в начина, по който снимаме. Всеки вече може да направи добре изглеждаща снимка с телефона си. Важното за мен е какво снимаме, а не с каква техника го правим или как можем да го преобразим в програмите за обработка,“ казва Симон Варсано.

От друга страна Студио „Варсано“ е достъпно за всеки, който би желал да си направи фотосесия – актьорска, семейна или за личното си професионално представяне.

„Искам това да е място, което се усеща като уютен дом, в който си очакван и скъп гост. Без бързане, без напрежение, с приятна музика, смислени или смешни разговори. Място, от което хората си тръгват усмихнати и със снимки, от които и аз, и те са доволни,“ добавя Симон Варсано.

Можете да откриете повече в Instagram и Facebook

Искате да знаете повече?

Симон Варсано e rоден в София, България.
През 1978 започва професионалната си фотографска кариера в Института „Пирогов“ и работи за редица вестници и списания.
От 1989 работи за български документални продукции, както и за френски и италиански филмови продукции.
От 2000 работи във филмите на американската филмова компания UFO.

От 2005 работи в продукциите на филмовата компания Ню имидж. През последните 13 години снима в повече от 60 американски филмови продукции с актьори като Бен Кингсли, Морган Фрийман, Майкъл Кейн, Вал Килмър, Пиърс Броснан, Мила Йовович, Ейдриан Броуди, Салма Хайек, Джейсън Стейтъм, Ед Харис, Колин Фаръл, Кейт Бекинстейл, Марк Стронг, Джим Стърджис, Антонио Бандерас, Мартин Шийн, Куба Гудинг – младши, Винг Реймс, Арманд Асанте, Бен Крос, Мариса Томей, Хилари Дъф, Мена Сувари, Рей Лиота, Джон Кюсак, Уесли Снайпс, Соарис Ронан, Брендан Глийсън, Роберт Карлайл и много други.

Симон Варсано работи професионално и в театралната фотография, рекламата и портретната фотография.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!